37 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE Tatăl deputatului Mihail Boldea, audiat la sediul DIICOT Galaţi

UPDATE Tatăl deputatului Mihail Boldea, audiat la sediul DIICOT Galaţi

UPDATE Gheorghe Boldea, tatăl deputatului Mihail Boldea, a părăsit sediul DIICOT Galaţi, luni la prânz, după aproape o oră şi jumătate de audieri. Ek a refuzat să facă declaraţii, acoperindu-şi faţa cu o mapă, relatează Mediafax.

Tatăl deputatului Mihail Boldea a ajuns la sediul DIICOT Galaţi în jurul orei 10.00 şi nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor.

George Ştefan Boldea, fratele mai mic al lui Mihail Boldea era, de asemenea, citat să se prezinte, luni, la audieri, la sediul DIICOT Galaţi. Acesta a făcut însă o solicitare de amânare pentru marţi a audierii sale, arătând că are o întâlnire programată de mai mult timp, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Vineri, surse oficiale spuneau că, în urma identificării unor probe noi, George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi tatăl acestuia, Gheorghe Boldea, au fost citaţi pentru luni, la ora 10.00.

 

Gheorghe Boldea, tatăl deputatului Mihail Boldea a ajuns, luni dimineaţă, la sediul DIICOT Galaţi, unde este audiat de procurori, transmite MEDIAFAX.

Tatăl deputatului Mihail Boldea a ajuns la sediul DIICOT Galaţi în jurul orei 10.00 şi nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor.

La audieri trebuie să ajungă şi George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului.

În urma identificării unor probe noi, George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, au fost citaţi pentru luni, la ora 10.00, spuneau, vineri, surse oficiale.

Joi, procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani. Cei doi au fost audiaţi mai multe ore la sediul DIICOT Galaţi.

Anchetatorii spun că în urmă cu o lună Mihail Boldea şi-a vândut casa în care locuia tatălui său, totodată donându-şi trei apartamente fratelui său, Ştefan Boldea, faptele intrând sub incidenţa infracţiunii de spălare de bani.

În 2011, deputatul Mihail Boldea i-a donat lui George Ştefan Boldea trei apartamente şi i-a acordat împrumuturi în valoare de 270.000 de euro.

Deputatul Mihail Boldea mai are un frate, Valentin Boldea, care este şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus, vineri, instituirea sechestrului asigurator asupra a şase imobile, respectiv două apartamente şi patru terenuri, din judeţul Galaţi ale lui Mihail Boldea, se arăta într-un comunicat de sâmbătă al DIICOT.

În urma percheziţiei domiciliare care a avut loc vineri, procurorii au descoperit şi ridicat mai multe ceasuri din aur şi alte bunuri mobile de valoare ale lui Boldea.

Totodată, procurorii DIICOT au dispus indisponibilizarea a trei apartamente din municipiul Galaţi, aparţinând învinuitului George Ştefan Boldea, precum şi a altor două imobile, apartament şi teren cu construcţie, aparţinând învinuitului Gheorghe Boldea şi a unui apartament proprietatea învinuitei Mihaela Barabanciuc.

Procurorii au mai dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 130.000 de euro şi 240.000 de lei, virate de Mihail Boldea în conturile bancare deschise pe numele a doi învinuiţi, precum şi asupra sumelor de bani apartinând deputatului, deschise la patru unităţi bancare.

Cele mai citite

Liderii PSD și PNL negociază data alegerilor prezidențiale din România. Despre un candidat comun nu se mai pune problema

Liderii celor două partide aflate la guvernare, PSD și PNL, se vor întâlni, astăzi, 19 iunie, într-o ședință de coaliție în care să decidă...

Nicușor Dan e pe val… în marea formată la Piața Unirii

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, e pe val, după ce a reușit să obțină și un al doilea mandat de...

Președintele Italiei, primit de Iohannis. FOTO

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, și-a început vizita oficială în România, fiind primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. În 2024, România și Italia aniversează 145...
Ultima oră
Pe aceeași temă