20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Sentinţa în dosarul privatizărilor strategice, amânată pentru 3 decembrie

UPDATE. Sentinţa în dosarul privatizărilor strategice, amânată pentru 3 decembrie

UPDATE: IICJ a amânat, marţi, pentru 3 decembrie pronunţarea sentinţei în dosarul privatizărilor strategice, în care sunt acuzaţi foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy, Vadim Benyatov, Stamen Stanchev şi alte şase persoane, transmite Mediafax.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se vor pronunţa marţi în dosarul privatizărilor strategice, în care sunt inculpaţi fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş şi fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy.

La ultimul termen al procesului, inculpaţii şi-au susţinut nevinovăţia, după ce cu o zi înainte procurorii au cerut judecătorilor ca toţi acuzaţii să fie condamnaţi la închisoare cu executare.

Citeşte şi: Ce poate arunca în aer dosarul privatizărilor strategice

Codruţ Şereş a declarat că sectorul distribuţiei de energie electrică nu poate fi calificat drept un sector care să aducă atingere siguranţei naţionale, iar legislaţia invocată de procurori în actul de acuzare nu este aceeaşi cu cea din perioada în care el a fost ministru.

În martie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy, acuzaţi de aderare la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi trădare prin transmitere de secrete.

Citeşte şi: Scandal Hidroelectrica: Corduţ Sereş, acuzat de complot şi subminarea economiei naţionale

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 30 mai 2005 – 21 noiembrie 2006, aceştia au constituit sau aderat la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional, din care au făcut parte şi Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea şi Mihai Radu Donciu, în scopul comiterii unor infracţiuni grave, pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă