13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Sentinţa în dosarul privatizărilor strategice, amânată pentru 3 decembrie

UPDATE. Sentinţa în dosarul privatizărilor strategice, amânată pentru 3 decembrie

UPDATE: IICJ a amânat, marţi, pentru 3 decembrie pronunţarea sentinţei în dosarul privatizărilor strategice, în care sunt acuzaţi foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy, Vadim Benyatov, Stamen Stanchev şi alte şase persoane, transmite Mediafax.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se vor pronunţa marţi în dosarul privatizărilor strategice, în care sunt inculpaţi fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş şi fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy.

La ultimul termen al procesului, inculpaţii şi-au susţinut nevinovăţia, după ce cu o zi înainte procurorii au cerut judecătorilor ca toţi acuzaţii să fie condamnaţi la închisoare cu executare.

Citeşte şi: Ce poate arunca în aer dosarul privatizărilor strategice

Codruţ Şereş a declarat că sectorul distribuţiei de energie electrică nu poate fi calificat drept un sector care să aducă atingere siguranţei naţionale, iar legislaţia invocată de procurori în actul de acuzare nu este aceeaşi cu cea din perioada în care el a fost ministru.

În martie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy, acuzaţi de aderare la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi trădare prin transmitere de secrete.

Citeşte şi: Scandal Hidroelectrica: Corduţ Sereş, acuzat de complot şi subminarea economiei naţionale

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 30 mai 2005 – 21 noiembrie 2006, aceştia au constituit sau aderat la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional, din care au făcut parte şi Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea şi Mihai Radu Donciu, în scopul comiterii unor infracţiuni grave, pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.

Cele mai citite

Ariana, solitarul de pe inelul Rotschild

Familia Rotschild este unul dintre cele mai însemnate repere financiare ale ultimelor două secole. Cele mai multe dintre evenimentelor importante care au...

Piedone reconfirmă candidatura la Primăria Capitalei: “Nu mă ascund după perdea!”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și-a reconfirmat candidatura la Primăria Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), marți seara, în direct. Anunţul...

Camera Deputaților a decis înfiinţarea “listei negre” antidrog

Camera Deputaților a votat marţi în favoarea unui proiect de lege care introduce înființarea Registrului Național Automatizat pentru persoanele implicate în infracțiuni legate...
Ultima oră
Pe aceeași temă