23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbenceanu, a fost arestat preventiv

UPDATE. Şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbenceanu, a fost arestat preventiv

UPDATE: Şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a fost reţinut în noaptea de miercuri spre joi, pentru favorizarea unei grupări acuzate de evaziune fiscală în valoare de 3,5 milioane lei, transmite Mediafax.

—-

Şeful BCCO, Traian Berbeceanu, a declarat, la ieşirea de la audierile DIICOT, că mai multe persoane pe care le-a cercetat au fost forţate să depună plângeri împotriva lui de structuri ale statului, conform Mediafax.

“Aşa cum mă ştiţi de ani de zile, sunt un poliţist cinstit care şi-a făcut datoria şi asistaţi la cea mai mare mârşăvie şi nemernicie pe care am păţit-o eu în 20 de ani de poliţie, dar aveţi încredere că o să fie bine şi o să iasă adevărul la iveală! (…) Persoane pe care de-a lungul timpului le-am cercetat în stare de arest pentru infracţiuni deosebit de grave, persoane care au societăţi comerciale, care au dosare penale sunt forţate să depună denunţuri calomnioase împotriva mea şi a ofiţerilor mei şi, bineînţeles, sprijinite de structuri ale statului care lucrează împotriva noastră, din păcate”, a declarat comisarul-şef Berbeceanu.

Şeful BBCO a adăugat că se bazează pe instanţă pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

Miercuri la prânz, Traian Berbeceanu a fost dus la audieri sediul DIICOT Alba Iulia.

În dosarul de evaziune fiscală ar fi vizat şi viceprimarul Devei, Ovidiu Moş, susţin surse judiciare, citate de Mediafax.

În total, în dosar ar fi vizate 10 persoane, între care directorul unei sucursale bancare, mai mulţi oameni de afaceri din judeţul Hunedoara, precum şi doi poliţişti.

Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia este urmărit penal într-un dosar de crimă organizată, informează, miercuri, un comunicat al DIICOT.

Comisarul-şef Traian Berbeceanu, declarat “Poliţistul anului” în 2007, este acuzat că ar fi sprijinit un grup infracţional specializat în evaziune fiscală, delapidare şi înşelăciune. La sediul DIICOT Alba Iulia sunt audiate opt persoane. Prejudiciul total se ridică la 3,5 milioane de lei.

Cum acţiona gruparea

La ora difuzării acestei ştiri, procurorii DIICOT Alba Iulia percheziţionează 11 locuinţe, pentru a destructura gruparea formată din şase persoane, specializată în evaziune fiscală, delapidare, complicitate la înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Membrii grupării constituite în 2003 ar fi profitat de calitatea lor de administratori şi asociaţi la mai multe firme comerciale ca să deruleze operaţiuni comerciale şi financiare fictive, cu carburanţi şi alte produse petroliere.

Gruparea este acuzată că ar fi produs statului un prejudiciu de 3,5 milioane de lei.

Ce rol avea comisarul-şef Berbeceanu

Şeful Brigăzii de Criminalitate Organizată, Traian Berbeceanu, este anchetat pentru favorizarea infractorului şi sprijinirea grupului infracţional. 

Berbeceanu îi atenţiona pe membrii grupării când urmau să aibă loc percheziţii şi când să evite să folosească telefonul mobil.

Totodată, şeful BCCO Alba Iulia este acuzat că nu ar fi consemnat în declaraţia de avere înstrăinarea unui automobil marca VW Passat.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/a798006ea59d40d98f209c920e435cbe/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Alte două persoane sunt cercetate în acest caz, pentru mărturie mincinoasă. Astfel, una din persoane, audiată ca martor într-un dosar, a minţit în legătură cu faptele, iar un alt învinuit l-ar fi anunţat pe unul din membrii grupării despre o serie de percheziţii care ar fi urmat să aibă loc la el acasă.

Cele mai citite

Descoperă aromele delicioase ale bucătăriei: Rețete senzaționale cu Pui și Creveți pentru când ai nevoie de ceva ușor

Bucătăria este un loc magic în care se întâlnesc aromele, texturile și gusturile pentru a crea experiențe culinare de neuitat. Două ingrediente versatile și...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă