19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Reacţii la moartea lui Mihai Fotino: "Încă un mare actor a...

UPDATE. Reacţii la moartea lui Mihai Fotino: „Încă un mare actor a dispărut”

UPDATE: Actriţa Draga Olteanu Matei a spus despre Mihai Fotino că era sclipitor, inteligent şi care avea un umor extraordinar, conform Mediafax.

„De fiecare dată când moare cineva, ne doare. Mişu Fotino era un actor sclipitor, inteligent, de un umor extraordinar”, a spus Draga Olteanu Matei. Ea a povestit că au intrat în aceeaşi zi la Teatrul Naţional „I. L.Caragiale” din Bucureşti.

Şi Sebastian Papaiani deplânge moartea lui Mişu Fotino: „Era un actor care ştia întotdeauna ce trebuie să facă. Era prietenos. În afară de calitatea de actor, poseda calitatea umană, care a dispărut în ultima vreme”.

De asemenea, Papaiani a  mai spus că Mihai Fotino era „un actor cu multă tragere de inimă, iubitor de profesia pe care o avea”. „Mişu Fotino şi-a terminat activitatea de actor la TNB odată cu viaţa”, a adăugat Papaiani.

„Mişu Fotino… parte din istoria teatrului românesc! Mi-a fost foarte drag. Am avut privilegiul de a juca împreună. Un domn. Un mare şi distins artist. Un om bun, generos şi un spirit frumos. Dumnezeu să te odihnească!”, a scris Oana Pellea, pe pagina sa de Facebook.

Colegii actorului Mişu Fotino, decedat luni, deplâng moartea acestuia. Alexandru Arşinel spune că Fotino a fost „un partener excepţional”, în timp ce Mitică Poescu a spus că „era un om minunat”, conform Mediafax.

„A fost un partener excepţional. N-a jignit niciodată pe nimeni. Era tot timpul dispus să îţi facă un compliment. Un actor de o calitate excepţională”, a spus Alexandru Arşinel.

El a mai precizat că Mihai Fotino a fost forţat să nu mai urce pe scenă, din cauza unui accident vascular cerebral. „Îmi pare rău că a trebuit să trăiască atâţia ani în afara scenei”, a mai spus Arşinel.

Citeşte şi: Actorul de comedie Mihai Fotino a murit

„E groaznic. Nu am cuvinte… mai ales că ne întâlneam, ne vedeam, pentru că eram vecini. Era un om minunat, un om extraordinar”, a declarat şi actorul Mitică Popescu.

„Un mare actor, încă un mare actor a dispărut”, a adăugat Popescu.

Mihai (Mişu) Fotino, actor al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), a murit luni, la vârsta de 83 de ani.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă