6.8 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialUPDATE Protestul angajaţilor CFR s-a încheiat după ce aceştia şi-au primit banii

UPDATE Protestul angajaţilor CFR s-a încheiat după ce aceştia şi-au primit banii

UPDATE: Protestul angajaţilor CFR din judeţul Suceava s-a încheiat după ce aceştia au primit în cont drepturile salariale restante, a anunţat prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, care a precizat că circulaţia feroviară a fost reluată.

 

UPDATE: Circulaţia a cinci trenuri de călători, care au înregistrat întârzieri între 30 şi 360 de minute, a fost afectată din cauza grevei spontane a salariaţilor staţiei CF Dorneşti, administraţia considerând că protestul nu este justificat, informează, luni, Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA, potrivit Mediafax.

Conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA precizează luni, într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX, că a informat sindicatele feroviare, la sfârşitul săptămânii trecute, că transferurile bancare pentru plata salariilor se vor face la începutul acestei săptămâni.

“Aceasta fiind situaţia, administraţia consideră că protestul spontan al salariaţilor staţiei CF Dorneşti nu este justificat, cu atât mai mult cu cât astfel de manifestări produc efecte negative care se repercutează tot asupra feroviarilor”, a precizat sursa citată.

Sin cauza protestului salariaţilor staţiei CF Dorneşti este afectată circulaţia a cinci trenuri de călători, care au înregistrat întârzieri între 30 şi 360 de minute, ceea ce înseamnă noi probleme financiare pentru companie, cu consecinţele de rigoare asupra salariilor în perioada următoare, se mai arată în comunicat.

Totodată, Compania CFR a precizat că reprezentanţii administraţiei şi partenerii sociali, desemnaţi de salariaţi pentru negocierea şi încheierea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM), poartă discuţii la nivel central referitoare la documentul pentru 2012-2013.

Directorul Regionalei CFR Călători Iaşi, Constantin Axinia, a precizat că protestul a fost declanşat la ora 9.30.

—–

Două trenuri internaţionale şi un tren InterRegio sunt oprite, luni după-amiază, în judeţul Suceava, la Vadu Siret şi Milişăuţi, după ce angajaţii din gările Vicşani şi Dorneşti, afiliaţi la Sindicatul “Ştefan cel Mare” din CFR Intrastructură, au declanşat o grevă spontană, potrivit Mediafax.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că angajaţii din CFR Infrastructură afiliaţi Sindicatului “Ştefan cel Mare” au declanşat un protest spontan, solicitând încheierea contractului colectiv de muncă pentru 2012-2013, plata salariilor restante şi plata drepturilor salariale câştigate prin decizii judecătoreşti.

El a spus că din cauza acestui protest două trenuri internaţionale – Moscova-Sofia şi Sofia-Moscova -, au fost oprite în staţiile Vadu Siret şi Milişăuţi, unde staţionează de câteva ore. De asemenea, în Gara Dorneşti este oprit trenul Inter-Regio Dorneşti-Iaşi.

Un reprezentant al CFR Iaşi negociază cu protestatarii.

Cele mai citite

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă