10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Procesul lui Ridzi, amânat cu o lună. Avocat: Noi dorim...

UPDATE: Procesul lui Ridzi, amânat cu o lună. Avocat: Noi dorim să ne judecăm, amânarea a fost cerută de alţi patru inculpaţi

Alexandru Chiciu, unul dintre avocaţii Monicăi Iacob Ridzi în procesul în care aceasta este acuzată de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu organizarea Zilei Tineretului în 2009 la Costineşti, a precizat, pentru Agerpres, miercuri, că la primul termen de judecată amânarea a fost cerută de alţi patru inculpaţi în dosar şi nu de către apărătorii fostului ministru al Tineretului şi Sportului sau de către fostul demnitar.

“Nu noi am cerut amânarea cauzei, noi suntem pregătiţi de vreo lună şi jumătate cu acest dosar. Suntem pregătiţi să dăm declaraţii şi să ne apărăm. Alţi patru inculpaţi au venit la instanţă fără avocaţi şi ei au cerut amânarea. Nu este cazul nostru. Noi nu am cerut nimic astăzi. Noi eram gata să înceapă procesul. Se spune că chiar dânsa a cerut. Nu nici vorbă, doamna ministru a venit cu avocaţi aleşi”, a declarat Alexandru Chiciu.

În completare, avocatul Monicăi Iacob Ridzi a subliniat că apărarea acesteia nu are de ce să solicite amânarea. “Nu ne avantajează tergiversarea cauzei, cu adevărat nu ne avantajează, dorim să ne judecăm”, a declarat Alexandru Chiciu.


Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat, miercuri, pentru 24 octombrie, procesul în care fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, este acuzată de procurorii DNA de abuz în serviciu şi fals intelectual, în legătură cu organizarea Zilei Tineretului în 2009 la Costineşti, transmite Agerpres.

Miercuri a fost primul termen al procesului, iar amânarea dosarului a fost cerută chiar de Monica Iacob Ridzi.

În acest dosar, au mai fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi din Ministerul Tineretului şi Sportului: Ioana Elena Vârsta, consilier personal al Monicăi Rodzi şi administrator al SC Red Apple Communication SRL, Paul Diaconu, director general al Direcţiei Generale Economice şi Resurse Umane, Marius Mihail Mărcuţă, consilier în cadrul Direcţiei Investiţii, Achiziţii Publice şi Servicii Interne, Florin Cătălin Mircea, consilier I A în cadrul Direcţiei Buget Contabilitate, Octavian Petru Dragomir, director al Direcţiei Buget Contabilitate, Claudia Radu, director general al Direcţiei Generale Programe, Proiecte şi Centre pentru Tineret, Dan Petre Toia, director al Direcţiei Investiţii, Achiziţii Publice şi Servicii Interne, Daniela Popa, consilier în cadrul Direcţiei de Investiţii, Achiziţii Publice şi Servicii Interne.

De asemenea, au mai fost trimişi în judecată şi Bogdan Petre Iacobescu, asociat şi administrator la SC Artisan Consulting SRL şi SC Compania de Publicitate Mark SRL, George Răzvan Nica Udangiu, asociat şi administrator la aceeaşi societate, şi Marius Cristian Negrea, asociat şi administrator la SC Compania de Publicitate Mark SRL.

Procurorii susţin că Monica Iacob Ridzi, în calitate de ordonator principal de credite, a hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

“A fost alocată, în acest scop, societăţilor comerciale Artisan Consulting SRL şi Compania de Publicitate Mark SRL, suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decât cea solicitată şi aprobată prin buget pentru acest eveniment.

Fostul ministru al Tineretului şi Sporturilor a hotărât, de asemenea, în mod unilateral, ca evenimentele să fie organizate în locaţii din Bucureşti, Costineşti şi 39 reşedinţe de judeţ, în care cunoştea că structurile proprii ale ministerului ori alte entităţi publice sau private vor desfăşura manifestări de acest gen”, susţin procurorii.

Prejudiciul produs de Ridzi în acest dosar se ridică la 2,7 milioane lei.

Cele mai citite

Ariana, solitarul de pe inelul Rotschild

Familia Rotschild este unul dintre cele mai însemnate repere financiare ale ultimelor două secole. Cele mai multe dintre evenimentelor importante care au...

Sună alarmele în România. Este doar un exercițiu

Instalațiile de alarmă sonoră vor fi puse în funcțiune, timp de o oră, pe întregul teritoriu al României, în ziua de miercuri, 28 februarie...

Ariana, solitarul de pe inelul Rotschild

Familia Rotschild este unul dintre cele mai însemnate repere financiare ale ultimelor două secole. Cele mai multe dintre evenimentelor importante care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă