5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Poliţia chineză caută opt suspecţi în cazul posibilului atentat TERORIST de...

UPDATE: Poliţia chineză caută opt suspecţi în cazul posibilului atentat TERORIST de luni

UPDATE: Poliţia chineză caută opt suspecţi originari din regiunea musulmană Xinjiang după ce o maşină a intrat, luni, în mulţime în piaţa Tiananmen şi a provocat moartea a cinci persoane şi rănirea altor 38, transmite Mediafax.

_ _ _ _ _

UPDATE: Poliţia chineză caută informaţii despre persoane originare din regiunea musulmană Xinjiang, după ce o maşină a intrat într-o mulţime de oameni în Piaţa Tiananmen şi a omorât cinci persoane şi a rănit alte 38, transmite Mediafax.

Poliţia chineză a trimis, luni seara, un mesaj hotelurilor din Beijing în care întreba dacă au remarcat “clienţi suspecţi”, începând de la 1 octombrie.

Biroul pentru Securitate Publică, potrivit acestui aviz, a anunţat totodată că se află în căutarea unor informaţii despre “vehicule suspecte”.

Fără să folosească cuvântul “atentat” şi fără să stabilească în mod explicit o legătură între faptele de la Tiananmen şi investigaţiile în curs, poliţia a afirmat, în mesaj, că “un caz major a avut loc luni”.

Poliţia a identificat doi locuitori din două districte din Xinjiang şi a descris un vehicul cu tracţiune integrală de culoare deschisă, asociindu-i numere de înamtriculare din Xinjiang.

Citeşte şi: China, sub şoc: Posibil atentat în Piaţa Tienanmen?

_ _ _ _ _

UPDATE: Cinci persoane au fost ucise şi 38 de oameni au fost răniţi, luni, după ce o maşină a intrat în mulţime şi apoi a luat foc în Piaţa Tiananmen din Beijing.

Întrebată dacă Guvernul chinez consideră că incidentul a fost un atac terorist, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Chinez de Externe, Hua Chunying, a declarat că nu cunoaşte detalii despre caz şi a refuzat să comenteze evenimentul, conform Reuters.

_ _ _ _ _

Un vehicul a intrat, luni, în mulţimea adunată în piaţa Tiananmen din Beijing, a anunţat agenţia China Nouă, în timp ce imaginile publicate pe Internet arătau o maşină în flăcări, chiar înainte de intrarea în Oraşul Interzis, transmite Mediafax.

Accesul în piaţa din centrul Beijingului, care a fost teatrul unor manifestaţii prodemocratice reprimate sângeros în iunie 1989, era blocat, iar o importantă operaţiune a forţelor de ordine avea loc în zonă, conform AFP.

Cele mai citite

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...
Ultima oră
Pe aceeași temă