19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Poliţia chineză caută opt suspecţi în cazul posibilului atentat TERORIST de...

UPDATE: Poliţia chineză caută opt suspecţi în cazul posibilului atentat TERORIST de luni

UPDATE: Poliţia chineză caută opt suspecţi originari din regiunea musulmană Xinjiang după ce o maşină a intrat, luni, în mulţime în piaţa Tiananmen şi a provocat moartea a cinci persoane şi rănirea altor 38, transmite Mediafax.

_ _ _ _ _

UPDATE: Poliţia chineză caută informaţii despre persoane originare din regiunea musulmană Xinjiang, după ce o maşină a intrat într-o mulţime de oameni în Piaţa Tiananmen şi a omorât cinci persoane şi a rănit alte 38, transmite Mediafax.

Poliţia chineză a trimis, luni seara, un mesaj hotelurilor din Beijing în care întreba dacă au remarcat „clienţi suspecţi”, începând de la 1 octombrie.

Biroul pentru Securitate Publică, potrivit acestui aviz, a anunţat totodată că se află în căutarea unor informaţii despre „vehicule suspecte”.

Fără să folosească cuvântul „atentat” şi fără să stabilească în mod explicit o legătură între faptele de la Tiananmen şi investigaţiile în curs, poliţia a afirmat, în mesaj, că „un caz major a avut loc luni”.

Poliţia a identificat doi locuitori din două districte din Xinjiang şi a descris un vehicul cu tracţiune integrală de culoare deschisă, asociindu-i numere de înamtriculare din Xinjiang.

Citeşte şi: China, sub şoc: Posibil atentat în Piaţa Tienanmen?

_ _ _ _ _

UPDATE: Cinci persoane au fost ucise şi 38 de oameni au fost răniţi, luni, după ce o maşină a intrat în mulţime şi apoi a luat foc în Piaţa Tiananmen din Beijing.

Întrebată dacă Guvernul chinez consideră că incidentul a fost un atac terorist, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Chinez de Externe, Hua Chunying, a declarat că nu cunoaşte detalii despre caz şi a refuzat să comenteze evenimentul, conform Reuters.

_ _ _ _ _

Un vehicul a intrat, luni, în mulţimea adunată în piaţa Tiananmen din Beijing, a anunţat agenţia China Nouă, în timp ce imaginile publicate pe Internet arătau o maşină în flăcări, chiar înainte de intrarea în Oraşul Interzis, transmite Mediafax.

Accesul în piaţa din centrul Beijingului, care a fost teatrul unor manifestaţii prodemocratice reprimate sângeros în iunie 1989, era blocat, iar o importantă operaţiune a forţelor de ordine avea loc în zonă, conform AFP.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă