25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Pădurarul atacat de urs în judeţul Argeş este în stare stabilă...

UPDATE. Pădurarul atacat de urs în judeţul Argeş este în stare stabilă deşi a fost muşcat de mai multe ori

UPDATE. Pădurarul atacat de un urs, vineri, într-o pădure de lângă localitatea argeşeană Corbeni, a fost muşcat de mai multe ori, însă starea lui este stabilă, scrie Agerpres.

„Pacientul prezenta plăgi muşcate pe membrul superior şi coapsa dreaptă. Sunt destul de multe plăgi muşcate”, a declarat Aneta Petricu, asistent pe ambulanţa care l-a preluat pe rănit.

Pădurarul atacat de urs a fost transportat la spitalul din Curtea de Argeş pentru îngrijiri medicale şi evaluarea stării de sănătate, medicii urmând să decidă dacă va fi transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Un alt pădurar a fost rănit uşor în tipul atacului, însă a refuzat transportul la spital, primind îngrijiri la faţa locului.

Conform unor surse din cadrul Direcţiei Silvice Argeş, cei doi pădurari sunt angajaţi ai Ocolului Silvic „Vidraru” şi în momentul atacului participau la o vânătoare organizată.

În urmă cu trei ani, tot în comuna Corbeni, un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost ucis de un urs, ulterior animalul fiind omorât de localnici, cu furci şi topoare.

În ultimele zile, două persoane şi-au pierdut viaţa iar alte două au fost rănite, după ce au fost atacate de urşi, în judeţul Dâmboviţa.

Un pădurar a fost atacat de un urs, vineri, în localitatea argeşeană Corbeni, într-o zonă împădurită, bărbatul fiind rănit grav la o mână şi transportat la spital, arată primele informaţii furnizate de către reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Argeş, transmite corespondentul Mediafax.

Bărbatul a fost rănit grav la o mână, iar persoanele aflate în zonă au sunat la 112.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Argeş, bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş, unde medicii vor stabili dacă este necesar să îl transfere la Spitalul Judeţean din Piteşti.

Primele informaţii arată că în zonă era organizată o partidă de vânătoare, iar pădurarul atacat de urs era gonaci.

Tot în localitatea argeşeană Corbeni, în iulie 2009 un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost ucis de un urs în timp ce se afla pe un câmp din apropierea localităţii, animalul fiind omorât apoi de câţiva localnici, cu furci şi topoare.

În ultimele zile, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite, după ce au fost atacaţi de urşi, în judeţul Dâmboviţa.

Primele incidente au avut loc sâmbătă, în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, respectiv în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele două localităţi fiind învecinate. Animalul a fost împuşcat, iar în urma analizelor s-a stabilit că acesta era turbat, în zonă fiind insituită carantina.

Miercuri, un bărbat de 63 de ani a fost ucis de un urs, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, în zona de carantină, animalul nefiind prins până vineri. În acest caz, autorităţile au stabilit că a fost vorba despre braconaj, ursul rămânând prins într-un laţ, de unde a reuşit să scape, atacându-l pe bărbatul de 63 de ani.

Citeşte şi:

Asociaţia „Cuţu, Cuţu” face un apel împotriva uciderii urşilor, propunând mutarea lor în rezervaţie

Dâmboviţa: Vânătorii au oprit căutarea ursului care a ucis un bărbat,operaţiunea va fi reluată vineri

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă