25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Mită de 5 milioane de lei pentru a face trafic de...

UPDATE. Mită de 5 milioane de lei pentru a face trafic de influenţă la preşedintele PSD al CJ Prahova. Răzvan Alexe, arestat preventiv

UPDATE: Răzvan Alexe, inculpat în dosarul de evaziune fiscală de 35 de milioane de euro, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Magistraţii Tribunalului Prahova au admis, astfel, cererea procurorilor DNA.

Procurorii anticorupţie din Ploieşti l-au reţinut pe ALEXE RĂZVAN, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată.

El ar fi luat  mită în lucrări în valoare de peste 5 milioane de lei pentru care  a promis trafic de influenţă la preşedintele  Consiliului Juţean Prahova, Mircea Cosma.

Răzvan Alexe, considerat de presa locală lider interlop, ar fi  un apropiat al familiei preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma.

Citeşte şi: Fotografii de la nunta Andreei Cosma, cu Păvăleanu şi un interlop

 Alexe apare ca învinuit şi în dosarul în care a fost arestat preventiv fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Ponta, Marcel Păvăleanu, iar  fiica preşedinteleui CJ Prahova, Andreea Cosma, notar, a fost  acuzată de evaziune fiscală, prejudiciul fiind de circa 35 de milioane de euro.

 Presa a scris că Răzvan Alexe este apropiat şi de fiul preşedintelui CJ Prahova, deputatul PSD Vlad Cosma. De altfel, Vlad Cosma recunoştea într-un interviu că îl cunoaşte pe Alexe,  „Este o cunostinta. (…) Sunt prietenul tuturor prietenilor mei. Indiferent de statutul lor. Alexe a fost împuşcat într-o răfuială, într-un cazinou. Am citit şi eu că e interlop. Cunoscându-l, v-aş contrazice. Nu are dosare penale. Nu înţeleg care e interlopismul. La un moment dat era într-un cazinou, s-au împuşcat unii şi l-au nimerit pe el” declara Vlad Cosma  pentru Adevărul.

Citeşte şi: Dosarul Păvăleanu: Fiica şefului CJ Prahova, urmărită penal. Fotografii de la nunta Andreei Cosma, cu Păvăleanu şi un interlop

Ultimele infracţiuni , pentru care Răzvan Alexe a fost reţinut de procurorii anticorupţie ar fi reprezentate de faptul că în perioada 2012-2013,  lăsând să se creadă că are influenţă asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a pretins şi primit de la un administrator de societate comercială – denunţător în cauză – sume de bani totalizând 5.204.005 lei, disimulate în  contravaloarea unor lucrări  subcontractate fictiv de către firma denunţătorului către S.C. Marconstruct Company S.R.L.şi  neexecutate în realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denunţătorului.

 Procurorii DNA au cerut Tribunalului Prahova arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui  Alexe Razvan.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă