7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Iaşi: Percheziţii ale DNA la Institutul de Boli Cardiovasculare

UPDATE. Iaşi: Percheziţii ale DNA la Institutul de Boli Cardiovasculare

UPDATE: “La Institutul de Boli Cardiovasculare sunt nouă foi de observaţie cu probleme. Nu ştiu dacă acţiunea procurorilor DNA are legătură cu acest lucru. Plus că abia am finalizat acţiunea noastră. Totodată, prejudiciul, cel puţin la Boli Cardiovasculare, este de aproximativ 4.500 de lei. Mă îndoiesc că asta ar fi cauza acţiunii DNA, suma e prea mică, posibil să fie altceva”, a afirmat Iulian Şerban, şeful CJAS Iaşi.

El a spus că toate cele cinci unităţi medicale ieşene unde au fost făcute controale, respectiv Spitalul “Sfântul Spiridon”, Spitalul Parhon, Maternitatea “Cuza Vodă”, Institutul de Boli Cardiovasculare şi Spitalul de Neurochirugie, vor fi sancţionate, prin reţinerea a 1 la sută din bugetul primit de la Casa de Asigurări.

 

Mai multe percheziţii ale DNA au avut loc, astăzi, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, de unde au fost ridicate documente, surse judiciare afirmând că ancheta i-ar viza atât pe directorul Institutului, medicul chirurg Grigore Tinică, cât şi pe alţi doi chirurgi, relatează Mediafax

O echipă de procurori ai DNA Iaşi, însoţiţi de mai mulţi jandarmi şi poliţişti în civil, au descins, joi dimineaţă, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, solicitând mai multe documente ale instituţiei, o parte dintre acestea fiind puse în saci şi transportate la sediul DNA.

Purtătorul de cuvânt al DNA Iaşi, Luminiţa Merişescu, a declarat că este vorba despre o percheziţie, fără a preciza însă motivul descinderii procurorilor anticorupţie.

Surse judiciare afirmă însă că ancheta i-ar vizat atât pe directorul Institutului de Boli Cardiovasculare, medicul chirurg Grigore Tinică, cât şi pe alţi doi chirurgi ai unităţii medicale.

Astfel, procurorii DNA Iaşi au percheziţionat biroul directorului Grigore Tinică, încăperea fiind păzită de mai mulţi jandarmi.

Totodată, au fost percheziţionate mai multe cabinete şi birouri ale instituţiei, iar la faţa locului au ajuns şi doi avocat ai medicului chirurg Grigore Tinica.

Doctorul Grigore Tinică este cunoscut drept unul dintre cei mai respectaţi medici, având la activ câteva mii de operaţii, multe dintre acestea fiind realizate pe cord deschis.

În 13 martie, conducerea Casei Judeţene a Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi a anunţat declanşarea unei anchete la cinci spitale din municipiu, printre unităţile medicale vizate fiind şi Institutul de Boli Cardiovasculare.

Directorul CJAS Iaşi Iulian Şerban spunea că există suspiciuni că s-ar fi raportat mai multe cazuri de pacienţi internaţi în stare gravă decât ar fi existat în realitate, cu scopul obţinerii de fonduri suplimentare.

 

Cele mai citite

Ciolacu: Acordarea dublei cetățenii pentru românii din Spania va fi o realitate „ în curând”

Acordarea dubei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania va deveni realitate „în curând”, susține premierul Marcel Ciolacu, în urma unei întâlniri avute sâmbătă...

„DNA-ul BOR” a primit botezul Patriarhului Daniel

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat săptămâna aceasta o serie de hotărâri, printre care și controversatul proiect botezat „DNA-ul BOR”. Sub președinția...

prea mulți angajați la stat

Banca Mondailă trage un semnal de alarmă cu privire la angajații din companiile de stat și spune că deși numărul acestora este în...
Ultima oră
Pe aceeași temă