20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Edvin Marton a fost externat, aşteaptă verdictul doctorilor pentru a concerta

UPDATE. Edvin Marton a fost externat, aşteaptă verdictul doctorilor pentru a concerta

Update 2: Violonistul Edvin Marton a fost externat în urmă cu câteva minute, relatează televiziunile de ştiri. El a declarat că aşteaptă verdictul doctorilor pentru a-şi putea susţine concertul diseară.

Update 1: Gala “Crăciun Vienez” de la Sala Palatului din Capitală, programată pentru miercuri şi joi, va avea loc indiferent dacă violonistul Edvin Marton, care a căzut şi s-a lovit la ceafă marţi seară, va putea participa sau nu la eveniment, au declarat organizatorii, potrivit Mediafax

Violonistul Edvin Marton este în prezent internat la clinica Biomedica, unde medicii i-au recomandat efectuarea unei investigaţii RMN, în condiţiile în care acesta a acuzat dureri la nivelul cefei. Această investigaţie i se va face la Spitalul Floreasca, miercuri la prânz.

 

Violonistul Edvin Marton, care va cânta, la Bucureşti, pe 21 şi 22 decembrie, în cadrul Galei “Crăciun Vienez” de la Sala Palatului, s-a prezentat, aseară, la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce a alunecat şi s-a lovit la ceafă, medicii constatând după investigaţii că nu are traumatisme, relatează Mediafax

Medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat, pentru Mediafax, că Edvin Marton a ajuns marţi seară la unitatea sanitară, după ce a alunecat şi s-a lovit la ceafă.

El a fost supus unor investigaţii medicale de urgenţă, printre care şi o radiografie, rezultatele fiind bune. La scurt timp, violonistul a părăsit spitalul, a spus Opriţa.

“Grija lui cea mare a fost însă să nu-şi strice în cădere vioara Stradivarius şi mai puţin eventualele posibile traumatisme pe care le-ar fi suferit în cădere“, a adăugat medicul Opriţa.

Violonistul Edvin Marton a susţinut, ieri, o conferinţă de presă la Bucureşti, în care a declarat că a sărbătorit Crăciunul, pe 5 decembrie, deoarece pe 24 decembrie va fi în turneu, în China.

Muzicianul a mărturisit că anul acesta este pentru prima dată când petrece Crăciunul departe de familia sa – soţia şi cei doi fii, unul în vârstă de 2 ani şi cel mai mic, de 8 luni. Astfel, Edvin Marton şi-a chemat întreaga familie la el acasă, pe 5 decembrie, pentru a împodobi bradul şi pentru a sărbători cum se cuvine acest eveniment.

După cele două spectacole din România, Edvin Marton îşi va continua turneul în Rusia, la Sankt Petersburg, iar apoi în China. În acest turneu, Marton va fi însoţit, însă, de sora sa.

În acest context, artistul a spus că apelează la sora lui şi atunci când uită cifrul de la cutia în care este transportată celebra sa vioară Stradivarius. “Odată, la o conferinţă de presă, am uitat cifrul şi a trebuit să o sun pe sora mea”, a spus Edvin Marton, în momentul în care se pregătea să cânte câteva acorduri, pe celebra sa vioară, la conferinţa de la Bucureşti.

Marton a intrat în posesia viorii sale în urma unui concurs. Artistul a mărturisit că, în noaptea următoare veştii că a câştigat concursul, nu a putut să doarmă. A doua zi, s-a îndrăgostit de vioara sa “la prima atingere”.

La cele două concerte de la Bucureşti, Edvin Marton va fi prezent atât în calitate de violonist, cât şi de dirijor. Spectacolul de la Sala Palatului este compus din două părţi. Programul primei părţi va fi dirijat de austriacul Gottfried Rabl şi include piese din repertoriul modern, precum “My Way” sau “That’s the Way It Is”, iar programul celei de-a doua părţi, care cuprinde melodii clasice de Strauss, Brahms sau Vivaldi, va fi dirijat şi parţial interpretat de Marton.

Foarte apreciat pentru colaborările muzicale cu Seal, Zucchero, Lou Bega, Supertramp şi Gloria Gaynor, dar şi pentru momentele artistice inedite alături de patinatorul rus Evgeni Plushenko, Edvin Marton va evolua pe scena Sălii Palatului alături de European Royal Orchestra, sub bagheta dirijorului austriac Gottfried Rabl.

Edvin Marton a mai fost la Bucureşti, împreună cu patinatorul Evgheni Plushenko, în 2007, 2008 şi 2010.

Edvin Marton, pe numele său real Csüry Lajos Edvin, este un violonist şi compozitor de etnie maghiară din Ucraina, care se bucură de succes pe scena mondială. El a devenit celebru odată cu interpretarea, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Torino din 2006, a unor partituri din operele lui Giuseppe Verdi, cu care a acompaniat evoluţiile patinatorilor Evgheni Pluşenko, Tatiana Totmianina şi Maxim Marinin, care au cucerit medalii de aur. El a câştigat dreptul de a folosi pe viaţă o vioară Stradivarius în urma unui concurs organizat de Orford Arts Centre la Montreal, Canada, în 1996.

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă