16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Cel puţin 14 morţi într-un "act criminal" la Marrakesh, în Maroc....

UPDATE: Cel puţin 14 morţi într-un „act criminal” la Marrakesh, în Maroc. 11 străini printre victime

Update: 15 oameni, dintre care şase francezi, au murit în atentatul de la  Marrakesh, a anunţat postul public de televiziune marocan, citând surse medicale, informează AFP, potrivit Mediafax. Informaţiile nu au fost confirmate oficial.

O explozie de amploare a ucis cel puţin 14 oameni, rănind alte 20, în localitatea marocană Marrakesh, al doilea oraş ca mărime al ţării. Un bilanţ neoficial citat de elpais.com vorbeşte despre 18 morţi.

Trei dintre victime, cel mai probabil angajaţi ai cafenelei, sunt marocani. Restul de 11 morţi sunt cetăţeni străini potrivit agenţiei France Presse. Autorităţile nu au dezvăluit identitatea sau cetăţenia victimelor.

Potrivit unui oficial interpelat de Al Jazeera, citat de businessinsider.com, explozia s-ar fi petrecut după ce buteliile de gaz de la Argana Cafe au luat foc.

Surse oficiale au declarat ulterior că accidentul ar avea la origine „un act criminal,” după ce iniţial afirmaseră că nu este vorba despre un atentat terorist.

Această ipoteză a fost confirmată de ministrul de interne marocan, citat de Al Jazeera. El afirmă că există dovezi care sugerează o mână criminală. Ministrul a confirmat că între victime există şi străini.

Potrivit martorilor, echipele de salvare încearcă să scoată victimele dintre dărâmăturile aflate în principala piaţă din localitate.

Deşi nu există încă detalii oficiale, potrivit surselor Al Arabiya, explozia a avut loc la un boiler de apă de la o fabrică aflată în vecinătatea cafenelei menţionate.

Martorii spun că în zonă au venit mai multe ambulanţe.

Evenimentul are loc în contextul unor mişcări sociale de amploare. Guvernul marocan a mărit o serie de salarii şi ajutoare sociale, atât la stat, cât şi în mediul privat, în încercarea de a domoli nemulţumirile crescânde ale populaţiei.

Potrivit versiunii oferite de agenţia Map, citată de elpais.com, s-a deschis o anchetă pentru stabilirea cauzelor accidentului. Piaţa Jama el Fena este piaţa principală şi centrul turistic din Marrakesh, făcând parte din patrimoniul mondial.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă