19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUnul dintre bazine va fi transformat in piscina pentru sezonul rece

Unul dintre bazine va fi transformat in piscina pentru sezonul rece

Bucurestenii care vor dori sa mearga la piscina in mijlocul iernii nu vor mai fi nevoiti sa scoata din buzunare sume mari de bani. Pe langa piscinele acoperite de la hoteluri, destul de costisitoare, oamenii vor avea acces la un bazin acoperit, pus la dispozitie de municipalitate. Acesta va rivaliza cu cele din locurile cu pretentii, dar va avea tarife accesibile oamenilor de rand. Edilii pregatesc o amenajare care sa-i lase cu gura cascata pe amatorii de inot si nu numai pe ei. Este vorba despre o piscina acoperita cu o cupola de sticla, cu multe flori in interior, asa cum au vazut edilii ca exista in Olanda.
Edilii au afirmat ca vor lua masuri pentru a nu se intampla ca la piscina acoperita cu o cupola de sticla din Rusia la care s-a prabusit acoperisul din cauza acumularilor de zapada.
Mai intai, se va face un studiu de fezabilitate, in urma caruia vor fi stabilite costurile unei asemenea investitii. Finantarea va fi asigurata de municipalitate care se va ocupa, dupa finalizarea lucrarilor, si de exploatarea obiectivului. Investitia a fost estimata la peste doua milioane de euro. Viceprimarul Murgeanu nu doreste sa implice in proiect investitori particulari pentru ca tarifele sa nu fie prea mari pentru public. Inca nu s-a stabilit care dintre cele trei bazine mari de la Strandul Dambovita va fi transformat in piscina acoperita.

Amplasament recent modernizat

Strandul Dambovita a fost recent modernizat de municipalitate si deschis publicului in noua varianta din 2004. Toate cele cinci bazine, trei mai mari si doua mai mici, au fost renovate; tot ce era vechi a fost spart si inlocuit cu materiale noi. Langa fiecare bazin a fost construita o cadita cu apa in care oamenii sa se spele pe picioare inainte de a intra in piscina. Instalatiile sanitare, cele de alimentare cu apa si de scurgere ale bazinelor au fost si ele refacute. Dupa plaja, oamenii se pot spala la dusuri unde curge apa calda si rece. In plus, au fost amenajate terenuri de sport si deschise mai multe puncte de alimentatie publica. Cei care au ales sa-si petreaca vacanta la strand au avut parte de concerte in aer liber si muzica la difuzoare. Daca vremea de afara nu este potrivita pentru plaja, oamenii au posibilitatea sa joace tenis de masa, minifotbal pe gazon artificial, tenis de camp atat pe timpul zilei, cat si in nocturna. Amatorii de plaja pot inchiria, contra unei sume modice, sezlonguri. In zilele aglomerate, strandul poate primi pana la 2000 de persoane.
„Am vazut in pliantele din afara si vrem sa facem si noi una la fel. Ne-am gandit la o piscina cu o cupola de sticla, pe o structura metalica si multe plante ornamentale. In interior va exista si un bar, cu alimente si bauturi. Avem mult spatiu acolo, asa ca le putem face. Iarna oricum oamenii nu prea au ce face in oras, asa ca vrem sa le oferim ceva inedit. In ultima vreme, am observat ca tinerii stau mai mult pe la mall”, a declarat Razvan Murgeanu, viceprimar general.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă