14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialUnul dintre autorii masacrului de la universitatea din Garissa este fiul unui...

Unul dintre autorii masacrului de la universitatea din Garissa este fiul unui oficial kenyan

Ministerul de Interne din Kenya a anunţat că unul dintre autorii masacrului de la universitatea din Garissa, soldat cu aproape 150 de morţi, este fiul unui oficial guvernamental kenyan, relatează The Guardian în ediţia electronică de duminică.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Mwenda Njoka, a declarat că Abdirahim Abdullahi, fiul unui oficial guvernamental, este unul dintre cei patru bărbaţi care au comis joi atacul împotriva creştinilor de la universitatea din Garissa.

"Tatăl lui le-a spus agenţilor de securitate că fiul său a dispărut de acasă (…) şi ajuta poliţia să îl găsească, înainte de comiterea atacului de la Garissa", a precizat Njoka pentru Reuters.

În acelaşi timp, autorităţile din Garissa au prezentat publicului cadavrele celor patru atacatori, care au fost transportate prin oraş cu o camionetă, relatează Daily Mail în ediţia online.

În total, 148 de persoane, majoritatea studenţi, au fost ucise şi alte 104 au fost rănite în atacul comis joi la Garissa de membri ai organizaţiei islamiste sunnite Al-Shabaab.

Islamiştii Al-Shabaab au luat ostatici 815 studenţi la Universitatea din Garissa, iar autorităţile au reuşit să salveze cel puţin 500. Zeci de studenţi au fost executaţi sumar după ce le-au răspuns atacatorilor că sunt creştini.

Cele mai citite

Premierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, la București, cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în ziua...

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă