19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUnul din ocupanţii maşinii din care s-au furat 22 de kilograme de...

Unul din ocupanţii maşinii din care s-au furat 22 de kilograme de aur pe A1: Există şi un martor

Unul dintre cei doi ocupanţi ai maşinii din care s-au furat peste 22 de kilograme de aur pe Autostrada Bucureşti – Piteşti a declarat, miercuri, că există un martor în acest caz, întrucât atunci când el şi celălalt bărbat au fost aduşi la Poliţie au văzut că „era cineva care a sunat la 112”.

 

Husseyn Karaback, unul dintre cei doi ocupanţi ai maşinii, a spus că cele trei persoane mascate care i-au oprit şi atacat arătau ca o echipă de mascaţi ai Poliţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Au venit mascaţii exact ca Poliţia. Am oprit, am crezut că sunt legali, au venit peste mine, au spart un geam, mi-a pus piciorul la cap. Au furat telefoanele mobile ale mele şi ale colegului meu şi ne-au luat şi cheile de la maşină, dar mai aveam un telefon de rezervă pe care ei nu l-au văzut cu care am sunat la 112. (…) Erau trei persoane noi am crezut că sunt poliţişti aveau baston, pistol, girofar, de aceea noi am oprit deoarece noi suntem corecţi, aveam marfa în regulă şi eram ok, de ce să fugim de poliţie?”, a spus Husseyn Karaback.

El a mai spus că în momentul în care au fost opriţi de către atacatori, aceştia i-au întrebat dacă au droguri în maşină.

„M-a pus cu capul jos cu pistolul şi a întrebat «aveţi droguri, aveţi droguri, aveţi droguri?». Au fost trei persoane care ne-au dat jos, iar unul a căutat direct în portbagaj”, a spus Karaback.

El a afirmat că nu a susţinut niciodată că transportul trebuia să ajungă la Sibiu sau la Râmnicu Vâlcea, la expoziţie.

„Noi suntem bijutieri angrosişti şi mergem în fiecare săptămână (n. r. – la asemenea expoziţii). Am crezut că pe autostradă e sigur, că sunt camere video şi este circulaţie bună. Am avut asupra noastră 22,800 kilograme de bijuterii, aşa scrie şi pe aviz şi aşa am declarat”, a explicat bărbatul.

Potrivit sursei citate, există şi un martor care ar fi sunat la numărul de urgenţă 112 ca să anunţe incidentul.

„Există şi un martor, noi aşa ştim şi aşteptăm să vedem ce se întâmplă. După ce s-a întâmplat când ei fugeau peste stradă, noi am sunat la 112, şi când am ajuns la Poliţie am văzut că era cineva care a sunat la la 112”, a mai spus Husseyn Karaback.

El a precizat că bijuteriile din aur pe care le transporta nu erau asigurate.

Întrebat de către jurnalişti dacă au mai făcut astfel de transporturi cu maşini nesecurizate, Huseyin Karaback a spus că nu şi a precizat că pentru prinderea atacatorilor oferă o recompensă, fără a menţiona însă suma.

De asemenea, întrebat dacă atacul ar fi avut loc „la pont”, în baza unei informaţii, sau dacă au fost urmăriţi, Karaback a negat o asemenea posibilitate.

„Nu, nu cred. Am oprit la o benzinărie pe drum la 20 de kilometri de locul unde am fost opriţi, am luat un suc, o cafea, sandvişuri, iar în momentul în care am fost atacaţi mâncam şi vorbeam la telefon. Nu am văzut că am fi fost urmăriţi, au făcut exact ca Poliţia”, a spus Karaback.

Chestionat dacă anchetatorii au crezut cele povestite de ei sau dacă vor fi duşi la detectorul de minciuni, Karaback a răspuns: „Nu ştiu, vedem acum, ăsta e adevărul”.

Cei doi ocupanţi ai maşinii din care s-au furat cele 22 de kilograme de aur au venit, miercuri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, însoţiţi de patronul firmei şi de trei avocaţi, procurorii urmând să stabilească, în urma audierilor, împrejurările în care a avut loc jaful.

Marţi, în jurul orei 10.50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş a fost sesizat că la kilometrul 83, pe Autostrada Bucureşti – Piteşti, două persoane care se deplasau cu un Volkswagen Passat au fost oprite în trafic de trei bărbaţi care se aflau într-un alt autoturism, de culoare neagră.

„Aceştia aveau feţele acoperite şi, prin ameninţare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kilograme de bijuterii, despre care victimele afirmă că sunt din aur”, preciza sursa citată.

Totodată, cei trei au deposedat victimele şi de cheile autoturismului cu care acestea se deplasau, dispărând în direcţia Piteşti.

Bijuteriile furate aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, susţin surse judiciare, care au precizat că aurul nu era asigurat. Valorea bijuteriilor furate ar depăşi un milion de euro.

Diamanti Veri are capital social minim şi este înregistrată într-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Firma a fost înfiinţată în 15 iulie 2010, de un cetăţean turc pe nume Ayhan Numan, născut în Tarsus, în Turcia, în 1963.

Pe un site destinat comerţului cu bijuterii en-gros apare numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, şi anume Huseyn Karaback.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă