19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUniversitatea Virginia Tech, terorizata de amenintari

Universitatea Virginia Tech, terorizata de amenintari

Masacrul de ieri, de la universitatea Virginia Tech, soldat cu 33 de morti, a fost precedat de doua alerte cu bomba, care au terorizat atat corpul profesoral, cat si studentii, informeaza ABC News.

Prima dintre alerte a fost declansata la inceputul lunii aprilie, amenintarea vizand Torgersen Hall, o cladire pentru studii tehnice, iar cea de-a doua, anuntata la sfarsitul saptamanii trecute, a avut drept obiect mai multe cladiri din campusul universitar.

Studentii si personalul au fost evacuati, iar administratia universitatii a anuntat o recompensa de 5.000 de dolari pentru informatii legate de amenintari.

Conform Fox News, in urma alertei din 13 aprilie, trei dintre cladirile academice au fost inchise, dupa ce administratia primise o scrisoare care avertiza asupra amplasarii de dispozitive explozive.

Cele doua atacuri armate de ieri au avut loc in locatii diferite, la circa doua ore distanta in timp. Primul dintre acestea a fost comis intr-un camin din campus, iar cel de-al doilea a fost produs in Norris Hall. Din primele informatii rezulta ca ambele atacuri sunt "opera" aceluiasi autor, un student de origine asiatica, venit in Statele Unite asta-toamna.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă