20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialUniversitatea Virginia Tech, terorizata de amenintari

Universitatea Virginia Tech, terorizata de amenintari

Masacrul de ieri, de la universitatea Virginia Tech, soldat cu 33 de morti, a fost precedat de doua alerte cu bomba, care au terorizat atat corpul profesoral, cat si studentii, informeaza ABC News.

Prima dintre alerte a fost declansata la inceputul lunii aprilie, amenintarea vizand Torgersen Hall, o cladire pentru studii tehnice, iar cea de-a doua, anuntata la sfarsitul saptamanii trecute, a avut drept obiect mai multe cladiri din campusul universitar.

Studentii si personalul au fost evacuati, iar administratia universitatii a anuntat o recompensa de 5.000 de dolari pentru informatii legate de amenintari.

Conform Fox News, in urma alertei din 13 aprilie, trei dintre cladirile academice au fost inchise, dupa ce administratia primise o scrisoare care avertiza asupra amplasarii de dispozitive explozive.

Cele doua atacuri armate de ieri au avut loc in locatii diferite, la circa doua ore distanta in timp. Primul dintre acestea a fost comis intr-un camin din campus, iar cel de-al doilea a fost produs in Norris Hall. Din primele informatii rezulta ca ambele atacuri sunt "opera" aceluiasi autor, un student de origine asiatica, venit in Statele Unite asta-toamna.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...
Ultima oră
Pe aceeași temă