14.6 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialUniversitatea "Ovidius" investeste in baza sportiva

Universitatea “Ovidius” investeste in baza sportiva

Facultatea de Educatie Fizica si Sport (FEFS) din cadrul Universitatii "Ovidius" a prezentat, ieri, ultimele noutati din activitatea sportiva ovidiana. Evenimentul a avut loc la baza sportiva a FEFS si a reunit reprezentantii facultatii constantene, alaturi de rectorul Universitatii "Ovidius", prof. univ. dr. Victor Ciupina. In cuvantul de deschidere, rectorul Ciupina a declarat ca a fost indelung asteptat momentul inaugurarii bazei sportive, necesara tuturor studentilor ovidieni. Astfel, in perioada 2004 -2009, au fost realizate spatii de invatamant destinate studentilor sportivi, doua amfiteatre moderne, sali de seminar, gimnastica si fitness. De asemenea, au fost reamenajate si modernizate cabinete si vestiare. In cele doua corpuri de la baza sportiva se afla sali de recuperare sportiva, de intretinere si de asistenta medicala sportiva.

 

O realizare deosebita este inaugurarea suprafetei de joc, in sala de sport, acoperita de un balon sub presiune, de 40/ 40 metri, cu gazon artificial, care este cea mai mare suprafata de joc din Constanta. Totodata, au fost amenajate pontoanele si hangarul pentru depozitarea ambarcatiunilor, precum si pista de alergari acoperita. Toate acest investitii au fost in valoare de peste 800.000 de lei, bani din bugetul Ministerului Educatiei. Aceeasi facultate detine si un aparat performant in sala de fitness care determina consumul maxim de oxigen si capacitatea de efort pentru sportivi. In perspectiva, la FEFS exista planul de a se construi o suprafata de joc cu tribune, pe terenul cladirii, cunoscuta drept corpul A al Campusului universitar. Cele doua cladiri cumparate de Universitatea "Ovidius" de la Petromin vor fi transformate intr-un complex sportiv in urmatorii doi ani si jumatate. De asemenea, vor fi acoperite cele doua terenuri de tenis. Din cei 500 de studenti ai facultatii, 107 sunt studenti de performanta, componenti ai cluburilor constantene si ai Clubului "stiinta".

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă