18.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialUnirea Urziceni a fost eliminată din Liga Campionilor

Unirea Urziceni a fost eliminată din Liga Campionilor

Vicecampioana României Unirea Urziceni a pierdut la limită returul cu Zenit St. Petersburg, în deplasare, cu scorul 0-1 (0-0), şi părăseşte cea mai importantă competiţie a cluburilor – Liga Campionilor – dar va juca totuşi în barajul pentru grupele Europa League.

Golul a fost marcat de Danny ’33.

Directorul general al Unirii Urziceni, Felix Grigore – “Am jucat foarte bine, în faţă unor jucători de zeci de milioane de euro. Nu că Zenit nu a fost foarte bună, dar în seară asta s-a văzut un echilibru de forţe. Danny a făcut însă diferenţă. Adică 33 de milioane de euro au făcut diferenţă în seară asta. Ne pare rău, mai ales că am avut şansa de a trece de Zenit.”

Ronny Levy, antrenorul Unirii Urziceni – “Plecăm din acest meci dezamăgiţi, dar Zenit e un club mai mare cu suporteri minunaţi şi au meritat să se califice. Le urez succes în continuare. Vreau să le mulţumesc băieţilor mei pentru modul în care au luptat în aceste condiţii grele ale clubului. Au dat totul pentru a putea spune apoi “vedeţi, putem câştiga şi fără bani!”. N-am putut să arătăm şi în ţur jocul din a două repriza, dar am jucat cu un om în minus. Oricum, cred că vom rămâne respectaţi după acest joc. Puteam profită mai mult asta seară pentru că Zenit a jucat puţin crispată. Le-a fost teamă de un egal cu goluri care să-i elimine. Ne-au dat jocul pe final doar pentru a proteja acest 1-0. Păcat că le-a ieşit. Ne-a făcut plăcere să venim la Sankt Petersburg. Toată lumea a fost drăguţă cu noi, oraşul este superb şi merită performanţe în sport.”

Dan Petrescu, fostul antrenor al Unirii Urziceni – “Unirea Urziceni merită să se califice. După cum s-a jucat, rezultatul corect era 1-1. Unirea a avut ocazii la fel de mari că Zenit. Pe finaul meciului ruşii nu mai puţeau să alerge, iar Urziceni a dominat. Le-a lipsit doar norocul pentru a se califica. Singurul jucător care a făcut diferenţă a fost Danny. În rest, toţi au fost jucători normali. Am spus de la început că această calificare se va decide la un gol sau la golurile marcate în deplasare. Ştiam că pentru a o învinge pe Unirea trebuie să munceşti foarte mult. E o echipă care a jucat cu Sevilla, Stuttgart, Liverpool şi Rangers. Cu tot respectul pentru Zenit, ei sunt departe de aceste echipe. Unirea a jucat de la egal la egal cu aceste echipe, în timp ce Zenit e departe.”

Zenit: Malafeev – Aniukov, F. Meira, Lombaerts, Hubocan – Bistrov (Rosina 46), Zirianov, Denisov, Şirokov (Faizulin 64) – Danny, Kerjakov. Antrenor: Luciano Spalletti.

Unirea: Arlauskis – Nicu, Galamaz, Maftei, Bordeanu – Semedo (Dale 53), Marinescu, Brandan, S. Frunză – Bilaşco, Rusescu (Neaga 58). Antrenor: Ronny Levy.

 

 

Cele mai citite

Macron a cerut partidelor rivale din ambele părți ale spectrului politic să i se alăture împotriva partidului de extrema dreaptă Adunarea Naţională (RN)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri partidelor rivale din ambele părţi ale centrului politic să i se alăture pentru a forma o alianţă...

Mihai Leu, absent de la Super Rally Alba Iulia, dar se anunță spectacol total pe străzile orașului

Noul sezon din Campionatul Național de Super Rally este gata de start, iar prima bătălie a cailor putere se va da pe circuit urban,...

Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice: Ozempicul se va retrage din piaţa din România

Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Bogdan Timar, a declarat că medicamentul Ozempic se va retrage de pe piaţa din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă