27.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialUNICEF ar putea primi 320 de milioane de euro de la UE

UNICEF ar putea primi 320 de milioane de euro de la UE

Uniunea Europeană (UE) a anunţat marţi că va oferi 320 de milioane de euro Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), cu scopul de a lupta împotriva bolilor infecţioase şi malnutriţiei în rândurile femeilor şi copiilor din 15 ţări în curs de dezvoltare, informează Mediafax.

Această finanţare este prevăzută în eforturile privind îndeplinirea Obiectivelor ONU de Dezvoltare ale Mileniului, a subliniat comisarul european pentru Dezvoltare, Andris Piebalgs, în faţa Consiliului de administraţie al UNICEF. “Rămân multe de făcut până la data limită din 2015 pentru a îndeplini Obiectivele Mileniului, iar aceste proiecte ne vor ajuta să progresăm”.

Rata mortalităţii infantile a scăzut la jumătate din 1990, însă 18.000 de copii de cel puţin cinci ani mor în continuare în fiecare zi din cauza unor boli infecţioase care pot fi prevenite.

Potrivit UNICEF, obiectivul fixat de ONU pentru 2015 – reducerea ratei mortalităţii infantile la două treimi – nu va fi atins înainte de 2028 în ritmul actual.

Totodată, Piebalgs şi directorul executiv al UNICEF Anthony Lake au abordat situaţia umanitară din Republica Centrafricană. “Copiii din Republica Centrafricană au nevoie cu disperare de protecţie şi sprijin (…), trebuie, în regim de urgenţă, să dublăm eforturile în această ţară”, a afirmat Lake.

UE a promis, vineri, în marja unui summit al Uniunii Africane, la Addis Abeba, suplimentarea cu 45 de milioane de euro a fondurilor menite să contribuie la depăşirea crizei în Republica Centrafricană.

UE a deblocat deja 150 de milioane de euro pentru Republica Centrafricană şi a aprobat mobilizarea unei forţe de aproximativ 500 de bărbaţi în această ţară. Puţin peste jumătate din cele 45 de milioane de euro promise, mai exact 25 de milioane, vor fi acordate pentru susţinerea Forţei UA în Republica Centrafricană (MISCA), iar restul fondurilor vor fi alocate procesului politic, al cărui scop este depăşirea crizei din ţară.

Cele mai citite

Aurelian Pavelescu (PNȚCD), candidat la Președinția României: Dreptul european este aplicabil doar dacă nu încalcă norma constituțională

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD și candidat la Președinția României, consideră că dreptul european este aplicabil în România doar dacă nu contravine Constituției României. Acest punct...

Sergio Ramos va părăsi Sevilla

Sevilla FC a anunțat luni că fundașul central Sergio Ramos, în vârstă de 38 de ani, va părăsi clubul la sfârșitul acestui sezon. Ramos,...

VIDEO. România, victorie uluitoare împotriva Ucrainei! Stanciu, Marin și Drăguș aduc trei puncte

Naționala de fotbal a României a debutat cu o victorie impresionantă la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, care are loc în Germania....
Ultima oră
Pe aceeași temă