15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUNGARIA pregăteşte un exerciţiu MILITAR în calea refugiaţilor

UNGARIA pregăteşte un exerciţiu MILITAR în calea refugiaţilor

Ungaria va organiza un exerciţiu militar în apropierea graniţei cu Serbia, a anunţat ministrul de Externe al Serbiei, Ivica Dacic.

Şeful diplomaţiei de la Belgrad a precizat că a primit această informaţie de la omologul său ungar, Peter Szijjarto, anunţă agenţia sârbă B 92.

Ministrul ungar i-a telefonat ministrului sârb, miercuri după amiază, pentru a-l informa despre exerciţiul planificat de partea maghiară, care urmează a se desfăşura “în curând”.

„Ministerul Apărării al Ungariei a informat Ministerul nostru al Apărării că ei vor desfăşura un exerciţiu militar în apropierea frontierei şi că acesta nu va reprezenta nicio posibilă ameninţare asupra noastră”, a explicat Dacic în faţa jurnaliştilor de la Belgrad.

Oficialii din Serbia nu au oferit alte precizări. Totuşi, exerciţiul organizat de Ungaria se realizează în contextul valului de refugiaţi care traversează frontiera comună, venind din Serbia în Ungaria.

Acum câteva zile, guvernul de la Budapesta a avertizat că,  „după data de 15 septembrie, situaţia se va schimba” şi că Ungaria  intenţionează să trimită armata în zona de frontieră, în sprijinul poliţiei, pentru a bloca intrarea imigranţilor.

Citeşte şi: Ungaria vrea să trimită ARMATA împotriva REFUGIAȚILOR

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă