20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUngaria: Partidele de guvernare au câştigat alegerile locale

Ungaria: Partidele de guvernare au câştigat alegerile locale

Partidele de centru-dreapta Fidesz şi Creştin-Democrat, aflate la guvernare în Ungaria, au câştigat detaşat alegerile locale de duminică în aproape toate regiunile, relatează NewsIn.

Formaţiunea de extremă-dreapta Jobbik a obţinut succese în partea de nord-est a ţării, zonă săracă, iar socialiştii şi-au confirmat statutul de principala forţă de opoziţie din ţară.

La Budapesta cursa a fost foarte strânsă, Fidesz obţinând circa 51 la sută din voturi pentru Consiliul Local, potrivit rezultatelor preliminare.

Candidatul la primărie, Istvan Tarlos, a primit 53 la sută din sufragii.

De asemenea, 19 dintre cele 23 de districte ale capitalei vor fi conduse de primari Fidesz.

Potrivit rezultatelor preliminare, 22 dintre cele mai importante 23 de oraşe din ţară vor fi conduse de primari din Fidesz.

În afară de administrarea localităţilor, guvernările locale din Ungaria supervizează serviciile publice, inclusiv sisteme de sănătate şi educaţie (cu excepţia universităţilor). Controlează, de asemenea, reţelele locale de transport şi majoritatea instituţiilor culturale.

Afirmând că rezultatul alegerilor de duminică este la fel de important ca cel al scrutinului naţional din aprilie, când Fidesz a obţinut două treimi din locurile din Parlament, premierul Viktor Orban a apreciat că alegerile demonstrează susţinerea puternică a opiniei publice pentru activitatea guvernului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă