25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialUngaria - marele hop

Ungaria – marele hop

Reprezentativa feminina de handbal isi joaca – in cadrul turneului preolimpic gazduit la sfarsitul acestei saptamani de Sala "Ioan Kunst Ghermanescu" din Bucuresti – ultima sansa de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Beijing din aceasta vara. Dupa ce poloistii au ratat accesul la importanta competitie din vara in cadrul turneului de la Oradea, handbalistele au ramas singurele care ar putea salva onoarea sporturilor de echipa de la noi care au lipsit de la ultimele doua editii ale JO.

"Suntem pregatiti sa tratam jocurile la modul cel mai serios si responsabil. Pentru noi este un vis sa ajungem la Jocurile Olimpice, sa reprezentam tara la cea mai mare sarbatoare a sportului mondial. Sunt convins ca fetele nu vor face nici un fel de economie de efort pentru a indeplini obiectivul, fiind practic sansa Romaniei de a avea un sport de echipa la Beijing. Vom incerca sa nu repetam experienta echipei de polo. Presiunea nu este chiar atat de mare cum s-ar crede. Jucatoarele sunt foarte constiente de responsabilitatea pe care o au si vor aborda cu multa incredere competitia", a spus Gheorghe Tadici inainte de startul turneului. Adversarele Romaniei de la turneul din Capitala, Ungaria, Japonia si  Polonia, au fost stabilite dupa mai multe "permutari", ultimele doua fiind acceptate in locul Croatiei si Coastei de Fildes ca urmare a deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. TAS a validat rezultatele turneului preolimpic feminin din luna august 2007, care fusesera anulate la finalul anului de IHF, iar forul international a fost obligat sa dispuna rejucarea meciurilor, in ianuarie 2008 noile rezultate modificand componenta tuturor grupelor.

Daca meciul Romaniei contra Japoniei, care a avut loc ieri seara, dupa incheierea acestei editii, in prima zi a turneului, a fost cotat drept "lejer" de specialisti, in schimb, cele programate astazi, contra Ungariei, si maine, contra Poloniei, se anunta dificile. In special unguroaicele, care la ultima intalnire – din cadrul Campionatelor Mondiale – s-au impus cu 34-31, ar putea crea probleme serioase. Elevele lui Tadici sunt insa hotarate sa castige. "Meciul cu Ungaria este un simplu joc, nu vreau sa imi iau nici o revansa de la nimeni. Trebuie sa intram montate pe teren, sa nu le mai dam sansa sa conduca pe tabela, sa nu mai alergam noi dupa ele, sa alerge ele dupa noi", a spus Luminita Dinu, capitanul echipei.
Cat despre reprezentativa Poloniei, pe care echipa Romaniei a invins-o la CM cu 38-33, Gheorghe Tadici o considera valoroasa. "Echipa Poloniei este una pe care o vad intre primele patru la urmatoarea editie a Mondialelor. Este o echipa foarte buna, la care se construieste de vreo trei-patru ani, dar sper sa nu intampinam greutati in a o invinge", a spus Tadici.

Calificare
Romania a ratat in 2007 prima sansa de a se califica direct la JO, la Mondiale, unde doar castigatoarea titlului, Rusia, a obtinut biletele pentru Beijing. La CM Romania a fost a patra si, la fel ca Norvegia si Germania (locurile 2, respectiv 3), a trebuit sa se multumeasca cu dreptul de gazduire a turneului preolimpic la finalul caruia primele doua clasate vor obtine accesul la JO. Meciurile Romaniei sunt programate de la 17.00 – astazi contra Ungariei si maine contra Poloniei –, urmand a fi transmise in direct de TVR 1.

Cele mai citite

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă