16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialUngaria avertizează: Criza imigranţilor "ameninţă libertatea" cetăţenilor UE

Ungaria avertizează: Criza imigranţilor “ameninţă libertatea” cetăţenilor UE

Eşecul Uniunii Europene de a consolida măsurile pentru protejarea frontierelor proprii ar putea pune în pericol libertatea cetăţenilor ei, a avertizat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs, informează Mediafax.

Kovacs a declarat, luni, la postul public de radio din Ungaria că reintroducerea controalelor la frontiere este o măsură necesară pentru a diferenţia refugiaţii de imigranţii economici.

Ca reacţie la criticile adresate poliţiei ungare referitoare la modalităţile de abordare a crizei imigranţilor, Kovacs a condamnat reacţiile poliţiei, denunţând eforturile lor ca fiind “inacceptabile şi neadecvate”, dar a insistat asupra faptului că poliţia ungară a dus “o luptă eroică” în ultimele nouă luni.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar a precizat că este evident că sistemul Schengen nu poate fi protejat din interior şi că statele de la periferia acestei zone “au nevoie de tot ajutorul pe care îl pot primi” pentru a proteja frontierele spaţiului respectiv.

El a subliniat că întărirea frontierelor este “forma potrivită de solidaritate” şi nu propunerea “inutilă şi nerealizabilă” a Comisiei Europene privitoare la sistemul de repartizare a refugiaţilor în baza unor cote prestabilite.

Kovacs a mai spus că este greu de prevăzut ce se va întâmpla după ce controalele stricte de la frontieră vor fi introduse, adăugând că vor urma, cu siguranţă, “presiuni” şi “tensiuni”, dar că această criză poate fi gestionată doar prin “reintroducerea ordinii”.

Vineri, premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat că, începând din 15 septembrie, autorităţile ungare nu vor mai tolera trecerea ilegală a frontierelor.

Potrivit lui Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, tot în data de 15 septembrie construcţia gardului metalic la frontiera Ungariei cu Serbia va fi finalizată.

Cele mai citite

Ion Țiriac va construi o arenă de tenis la Otopeni: “Se face, dar durează birocraţia”

Ion Țiriac a anunțat, după finala de la Țiriac Open, că intenționează să construiască o arenă de tenis la Otopeni, care să găzduiască turneul...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 21 aprilie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 21 aprilie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 21 aprilie...

Opoziția din Republica Moldova și-a ținut congresul la Moscova și a înființat alianța “Pobeda”

Mai multe formațiuni de opoziție din Republica Moldova și-au ținut un congres la Moscova și au înființat, cu acest prilej, o alianță numită "Pobeda". Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă