11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialUngaria a terminat construcția gardului antiimigranți

Ungaria a terminat construcția gardului antiimigranți

Construcția la gardul de sârmă ghimpată de la granița Ungariei cu Serbia,  o barieră împotriva imigranţilor clandestini, a fost finalizată, potrivit Ministerului ungar al Apărării, conform Mediafax

Această etapă, începută la 13 iulie, s-a încheiat cu două zile înainte de termen, prevăzut pentru 31 august, a precizat ministerul, adăugând că un alt gard va fi construit acum în spatele celui din sârmă ghimpată.

Citește și: Orban grăbește construcția gardului antiimigrație. Ce a declarat premierul ungar

Cel de-al doilea gard, înalt de patru metri, este construit de armata ungară şi ar urma să fie finalizat până la sfârşitul lui octombrie, potrivit ministerului, citat de Deutsche Welle în pagina online.

Guvernul de dreapta condus de Viktor Orban a anunţat în iunie că va construi gardul din cauza numărului tot mai mare de refugiaţi şi imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu care vor să intre în ţară.

Guvernul Orban a pregătit de asemenea un proiect de lege, care ar putea fi aprobat de Parlament săptămâna viitoare, ce prevede pedepse dure pentru persoanele care traversează această barieră. Conform proiectului, trecerea ilegală a frontierei se pedepseşte cu trei ani de închisoare, iar avarierea gardului cu cinci ani de detenţie.

Citește și: ONU critică intenţia Ungariei de a pune GARD împotriva imigranţilor

Aproximativ 10.000 de imigranţi au traversat frontiera din Serbia în Ungaria numai săptămâna aceasta, deşi graniţa este păzită de 1.000 de poliţişti de frontieră. Numărul acestora ar uma să crească la 3.000 de la 1 septembrie, potrivit Guvernului.

Ungaria este văzută de mulţi refugiaţi o poartă spre Uniunea Europeană şi spaţiul Schengen, mulţi dintre ei dorind să ajungă în ţări occidentale ca Germania şi Suedia.

Până în prezent, anul acesta, Ungaria a interceptat peste 140.000 de refugiaţi care au traversat frontiera dinspre Serbia.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă