5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialUnele catedre, doar pentru suplinire

Unele catedre, doar pentru suplinire

Miscarea personalului didactic pentru actualul an scolar se va face in baza metodologiei si calendarului aprobate si care sunt disponibile pe Internet, la adresa www.edu.ro (sectiunea Noutati).
Spre deosebire de regulamentul de anul trecut, metodologia actuala aduce cateva noutati privind modalitatea de vacantare a catedrelor, selectarea supraveghetorilor, continuitatea la suplinire a personalului didactic calificat, notare etc. Referitor la posturi, MEdCT a decis sa nu se constituie catedre vacante titularizabile pentru concurs cu ore optionale. Vor face exceptie doar scolile care invata intr–un singur schimb si cele cu predare in regim intensiv/bilingv/in limbile minoritatilor in care se pot constitui catedre vacante titularizabile cu 1-4 ore optionale. In selectarea supraveghetorilor din randul personalului didactic se va tine seama de o anumita ordine – profesori, institutori, invatatori, educatoare, maistri-instructori. Teoretic, concursul consta in proba orala si scrisa. Singurii care nu vor mai trebui sa sustina proba orala sunt educatorii/invatatorii si institutorii care sustin proba scrisa specifica pentru ocuparea unui post de educator/invatator cu predare in limbile minoritatilor nationale cu subiecte mixte de limba si literatura romana si limba si literatura materna. O alta noutate a metodologiei priveste unele transe de note. De exemplu, in situatia lucrarilor cu nota initiala 4,50-4,99, respectiv 6,50-6,99, inclusiv notele de 4,50 si 4,99, respectiv cele de 6,50 si 6,99, sau o nota cel putin egala cu 9,50, nota finala este cea atribuita la recorectare.
Pentru a beneficia de continuitate in suplinire, participantii la concursul de titularizare din 2006 si 2007 trebuie sa indeplineasca unele conditii, si anume:   sa fi obtinut cel putin nota/media 5 in specialitatea postului  sa fi fost repartizati computerizat pe posturi/catedre incepand cu 1 septembrie sau in sedinta publica, conform calendarului  sa aiba avizul Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant  sa fi obtinut  calificativul "foarte bine" si sa mai aiba cel putin jumatate de norma in specialitate. Daca un post este solicitat de mai multe cadre didactice, pentru departajare se va lua in calcul nota cea mai mare de la concursul/concursurile sustinute in perioada 2006-2007. Anul viitor, pot participa la concursul de titularizare si primii absolventi ai ciclului universitar de studii universitare de licenta.

CALENDAR
» Repartitie

Concursul national pentru ocuparea posturilor didactice vacante din invatamantul preuniversitar se va desfasura pe data de 16 iulie 2008. Repartizarea computerizata pe posturi a profesorilor care au obtinut cel putin media 7 se va face pe data de 30 iulie.

» Sedinta
Restul candidatilor care au obtinut media peste 5 vor fi repartizati in sedinta publica la nivel judetean, in ordinea descrescatoare a mediilor obtinute.

Cele mai citite

Coaliția, întâlnire pe tema organizării alegerilor

Liderii coaliţiei PSD - PNL urmează să se întâlnească, astăzi, pentru a decide în privinţa comasării alegerilor şi a calendarului electoral.Tot astăzi este anunţată...

Coaliția, întâlnire pe tema organizării alegerilor

Liderii coaliţiei PSD - PNL urmează să se întâlnească, astăzi, pentru a decide în privinţa comasării alegerilor şi a calendarului electoral.Tot astăzi este anunţată...

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...
Ultima oră
Pe aceeași temă