21.1 C
București
duminică, 30 iunie 2024
AcasăSpecialUnde mai găseşti locuri libere de Revelion

Unde mai găseşti locuri libere de Revelion

Agenţiile de turism au avut vânzări ceva mai slabe decât în anii trecuţi, însă puţine au decis să facă reduceri pentru a creşte încasările. Mai dispuşi la discount-uri sunt proprietarii de restaurante, care au tăiat serios din preţuri.

Românii care doresc să plece de acasă de Revelion şi nu au aranjat încă nimic, mai au ocazia să găsească locuri disponibile în cele câteva zile care au mai rămas până la trecerea în noul an. Faţă de anii în care abia cu greu găseai un loc liber, acum din câteva telefoane se poate aranja totul. 

“Mai sunt locuri libere în toate zonele, atât din România, cât şi din străinătate. Vânzările pentru Revelion sunt în scădere în ultimii ani. Acest lucru are de-a face cu faptul că românii, din ce în ce mai mulţi, au înţeles că din multe puncte de vedere este mai avantajos să-şi facă vacanţa în lunile ianuarie sau februarie, acest lucru fiind mai ieftin şi aglomeraţia fiind mai mică”, a declarat Dragoş Anastasiu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Astfel, mulţi dintre amatorii de revelioane în Austria, la schi, de exemplu, au schimbat perioada şi merg după sărbători.

Rezervări directe

Mulţi dintre cei care au ales să-şi petreacă Revelionul în ţară, la o pensiune la munte sau la un hotel de la mare, au preferat să facă rezervările direct la unitatea respectivă. Puţini au apelat la agenţiile de turism care au avut surpriza să constate că cel mai bine s-au vândut locurile în hotelurile de patru şi cinci stele.

“În hotelurile cele mai scumpe nu se mai găsesc locuri. Ne aşteptam să fie locuri libere şi să fie ocupate în primul rând cele de la hoteluri de două sau trei stele, dar a fost invers”, a declarat Cristian Francu, director la agenţia de turism Klever Travel.

El a mai afirmat că nu au prea fost reduceri anul acesta la excursiile de Revelion şi că în prezent, se mai găsesc locuri disponibile la călătoriile cu autocarul în Grecia, pe litoralul din România şi Bulgaria, Viena, Budapesta etc. Nici alte agenţii nu au avut oferte cu reduceri pentru ultimele locuri libere, aşa cum se întâmpla, de exemplu, în vacanţa de vară.

“Nu am avut reduceri pe final pentru că s-au vândut locurile, în schimb am avut la early booking. La pensiunea noastră din Bran s-au vândut locurile încă din august, iar la cea de la Snagov – luna aceasta. Acum mai avem câteva locuri doar pe individual, în marile oraşe – Paris, Barcelona etc.”, a declarat Carmen Pavel, director la agenţia J’Info Tour.

La agenţia Marshal au mai rămas câteva locuri în Tenerife, iar vânzările au mers destul de bine faţă de anul trecut, după cum a declarat reprezentanta firmei, Ana Maria Moanţă.

Destinaţiile exotice, primele vândute

Cele mai căutate anul acesta au fost destinaţiile exotice – Thailanda, Dubai, Mexic, Seychelles – unde locurile s-au epuizat înainte de luna decembrie. “Cel mai bine a mers la vânzări Dubaiul, unde cu puţin noroc se va putea face plajă de Revelion, iar acum mai avem locuri doar în capitalele europene”, a declarat Simona Veţeleanu de la Travel Biz.

Reduceri la restaurante

Pentru că nu au reuşit să vândă toate locurile din timp, o parte dintre restaurantele din Bucureşti au aplicat reduceri, unele chiar consistente. De exemplu, la Jubile Ballroom, unde în noaptea de Revelion va cânta Delia Matache, preţul unui bilet a coborât de la 350 la 299 de lei de persoană şi mai sunt disponibile aproximativ 30 de locuri.

La Niko Palace Ballroom, s-au ocupat deja 350 de locuri şi se mai pot face rezervări până în această seară, la preţul de 285 de lei/persoană. Şi la restaurantele scumpe se mai găsesc locuri şi se acordă discount-uri. De exemplu, la Vatra Neamului, la preţul de 500 de lei/persoană se aplică reduceri de până la 20% pentru grupuri.

La Şarpele Roz, unde vor cânta Marius Mihalache Band, Irina Sârbu, Nelu Ploeşteanu şi Cornelia Catanga, primele vândute au fost locurile din faţa scenei, la preţul de 600 de lei şi mai sunt disponbile cele la 499 de lei şi 200 de lei pentru copii. 

La alte restaurante, cum ar fi Crystal Palace Ballroom, se acordă o reducere de 10%, preţul ajungând la 116 euro/persoană, iar cei mai norocoşi vor câştiga prin tragere la sorţi o excursie la Paris, o reducere pentru o nuntă sau un botez organizat în incinta respectivă sau un abonament la fitness.

La restaurantul 1001 Nopţi mai sunt libere doar locuri la masă, la 390 de lei/persoană, iar cele mai ieftine, la 290 de lei, în zona club&lounge au fost epuizate. Patronii de la Vanity au scăzut preţul de la 300 la 250 de lei şi mai sunt dispuşi să lase din tarif pentru cei care vin în grupuri.

Cele mai citite

Silvestru Șoșoacă despre Diana Șoșoacă: Europa o refuză, Ciolacu o ia în brațe

„ Europa o refuză, Ciolacu o ia în brațe. Șosoacă a avut nevoie de PSD-ul lui Ciolacu. Nota 5, mă refer la 5% se...

EURO 2024: Germania trece cu 2-0 de Danemarca și e în sferturi

Germania a obținut calificarea în sferturile Campionatului European, după victoria cu 2-0 în fața Danemarcei. Meciul s-a jucat la Dortmund și a fost întrerupt...

11 morți în urma unor atacuri rusești în sudul și estul Ucrainei

Atacurile ruseşti împotriva unui oraş din regiunea Zaporojie şi a unor sate din regiunea Doneţk, în sudul şi estul Ucrainei, s-au soldat sâmbătă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă