13.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialUnde fac plajă bulgarii

Unde fac plajă bulgarii

De multe ori m-am întrebat unde îşi fac vacanţele bulgarii, pe litoralul lor, pentru că în staţiunile mari -Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Albena e plin doar de turişti străini. Am descoperit în această vară o staţiune bulgărească care seamănă cu staţiunile româneşti, unde preţurile sunt mult mai mici şi totul este scris în litere chirilice.

La doar cinci kilometri de Nisipurile de Aur se află o staţiune numită Kranevo, un fel de struţo-cămilă între Vama Veche şi Saturn, ca aspect şi posibilităţi de cazare. Pe plaja frumoasă, cu nisip fin, dar cu dotări modeste, toată lumea vorbeşte în bulgăreşte.

2011/09/06//196892-kranevo2.jpgPreţurile la cazare şi masă din Kranevo sunt cu 30% mai mici decât în staţiunea Nisipurile de Aur, chiar şi în vârf de sezon şi întotdeauna există locuri libere. Hotelurile de trei stele au avut tarife de maxim 30 euro pe noapte, în august, iar acum cele mai scumpe percep 20 euro pe noapte.

2011/09/06//196893-kranevo3.jpgCondiţiile sunt corecte, dar nu se ridică nici pe departe la standardele occidentale, la care hotelierii din staţiunile bulgăreşti mari, aflate doar la 5-10 km distanţă se străduiesc să le asigure. Aici, în staţiunea de rang doi, restaurantele au mobilier vechi, rămas de pe vremea comunismului.

2011/09/06//196895-kranevo5.jpgExistă însă un spirit gospodăresc al gazdelor care înfrumuseţează locul şi care îţi aduce zâmbetul în colţul buzelor. Un exemplu în acest sens: ghivecele uriaşe de flori din restaurante şi locurile de pe plajă unde te poţi spăla pe picioare de nisip, când te îndrepţi spre cameră.

Cele mai citite

Trafic intens pe DN1 Ploiești – Brașov. Se circulă în colană între stațiunile de pe Valea Prahovei

Centrul Infotrafic informează că în acest moment se circulă în condiţii de aglomeraţie pe DN 1 Ploieşti - Braşov, între staţiunile Predeal şi Buşteni,...

Tribunalul Maramureș decide demolarea zidului de segregare pentru comunitatea romă din Baia Mare

După o lungă bătălie juridică de 13 ani, Tribunalul Maramureș a emis o decizie definitivă în data de 14 februarie, obligând Primăria Baia...

Numărul bugetarilor a crescut cu peste 13.500 anul trecut, ajungând la aproape 1,3 milioane de angajați

Numărul bugetarilor din România a crescut, anul trecut, cu peste 13.500 de posturi, ajungând la aproape 1,3 milioane de persoane. Majoritatea erau angajaţi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă