6 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialUna dintre confederaţiile din transport nu este mulţumită de preţul RCA propus...

Una dintre confederaţiile din transport nu este mulţumită de preţul RCA propus de ASF. Cere discuţii cu liderii parlamentului şi restructurarea ASF

Una dintre confederaţiile patronale din transporturi – COTAR – este în continuare nemulţumită de preţul RCA şi a solicitat, vineri, o întâlnire de urgenţă cu preşedinţii celor două camere ale parlamentului, cărora le cere reformarea Autorităţii de Supraveghere Financiară. Într-un comunicat de presă, organizaţia precizează că preţul pentru RCA comunicat, joi, de ASF este inacceptabil, întrucât la cei 7.500 de lei pe an anunţaţi se adaugă încărcări pentru profit şi o marjă comercială, iar suma devine 8.625 de lei.

COTAR reaminteşte că la discuţiile de miercuri, de la Palatul Victoria, a fost agreat un cost al poliței RCA , în bază raportului Milliman, pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasă Bonus/Malus 0, la o valoare de aproximativ 6000 de lei. 

“Observăm că în decurs de 24 de ore, costul inițial al poliței RCA, agreat în data de 14 Septembrie, la Guvern, a crescut subit cu peste 40%. Recomandăm consiliului ASF să reanalizeze calculele în acord cu cele stabilite la Guvern, pentru că răbdarea noastră cu acești funcționari de lux vicleni s-a încheiat! Dacă acest consiliu al ASF suferă de amnezie, îi reamintim valorile de cost agreate la Guvern, în bază raportului Milliman, pentru clasă B0 corespunzătoare următoarelor clase de autovehicule: autovehicule de taxi-1200 lei/an, autovehicule pentru transport persoane-3000 lei, autoutilitare de peste 16 tone- 6000 lei.”- a declarat Vasile Ștefănescu, Președinte COTAR.  

Totodată, în cursul zilei de vineri, COTAR a solicitat președinților Camerei Deputaților și Senatului, o întâlnire de urgență, la care să participe și președinții comisiilor de buget-finanțe și comisiilor economice ale celor două camere ale Parlamentului, pe temă reformei care trebuie să aibe loc în cadrul consiliului ASF în perioadă următoare.

“COTAR rămâne un partener al Guvernului precum și  acelor instituții din România pentru care o promisiune se menține până la capăt, indiferent de situații, acesta fiind și motivul pentru care organizația noastră s-a retras din acțiunea de protest, programată pentru ziua de ieri.   În mai puțin de 24 de ore, ASF s-a dovedit a fi din nou, un partener neserios, iar adresele transmise către Senat și Cameră Deputaților, vizează în mod direct, personajele sinistre din cadrul consiliului ASF.”-a conchis Vasile Ștefănescu, Președinte COTAR. 

Celelalte confederaţii din transporturi, care au participat la protestele de ieri, au fost mulţumite de rezultatele negocierilor cu autorităţile. Singura lor dorinţă este ca promisiunile să fie respectate.

Citeşte şi FOTO + VIDEO. Marele miting de protest în faţa Guvernului s-a încheiat. Transportatorii au ajuns la un acord cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, pe tema tarifelor RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară a precizat că pentru finalizarea tarifelor de referinţă se vor organiza grupuri de lucru, la care vor fi cooptaţi şi reprezentanţi ai asociaţiilor patronale din transporturi.  
  

 

 

Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă