15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialUn urmas al lui Preda Buzescu castiga in instanta 63000 ha de...

Un urmas al lui Preda Buzescu castiga in instanta 63000 ha de padure

Un urmas al lui Preda Buzescu a castigat in instanta 63.000 de hectare de padure, reprezentand toata partea de nord a judetului Buzau, decizia magistratilor urmand sa fie atacata cu recurs de catre Prefectura, potrivit Mediafax.    

Prefectul judetului Buzau, Paul Beganu, a declarat ca Judecatoria Patarlagele s-a pronuntat in favoarea unui cetatean, urmas al lui Preda Buzescu, improprietarindu-l cu 63.000 de hectare de padure, reprezentand toata partea de nord a judetului.

Conform prefectului de Buzau, Paul Beganu, persoana in favoarea careia s-a pronuntat Judecatoria Patarlagele este buzoianul Teodor Nastase, medic veterinar, fost sef al Hergheliei Rusetu.

Sursa citata a adaugat ca decizia magistratilor nu este definitiva si irevocabila, astfel ca Institutia Prefectului va face recurs in cel mai scurt timp.

Prefectul judetului Buzau a mai precizat, joi, ca decizia judecatorilor din Patarlagele este imposibil de pus in practica, avand in vedere ca o parte din respectiva suprafata de padure a ajuns, in urma unei decizii definitive si irevocabile, la Academia Romana. Mai mult de atat, in zona care ar trebui sa ajunga la mostenitorul lui Preda Buzescu se afla doua rezervatii naturale, respectiv Siriu si Penteleu.

"Decizia este imposibil de pus in practica intrucat sunt emise o serie de titluri de proprietate, unele pe Legea 18/1991, altele pe Legea 247, si am deja semnale ca in partea de nord a judetului exista o stare de tensiune intre oameni. Mai precizez in plus ca sentinta a fost pronuntata in favoarea unei persoane fizice, dar si a unei persoane juridice care a intrat in calitate de intervenient care a cumparat drepturile litigioase contra sumei de 2.380.000 de euro. Este vorba despre SC Expres Invest SRL Bucuresti. In plus, pe baza unei alte sentinte definitive si irevocabile 18.000 de hectare care se suprapun pe zona ce ar trebui sa ajunga la mostenitorul lui Preda Buzescu, dupa ultima sentinta, apartin Academiei Romane, Academie care a fost pusa in posesie deja cu aproape 13.000 de hectare", a explicat prefectul de Buzau Paul Beganu.

Suprafata castigata in instanta de Nastase Teodor se intinde pe localitatile Cislau, Colti, Nehoiu, Gura Teghii, Patarlagele, Siriu, Braesti, Bozioru si Cozieni.

Sursa citata a mai precizat ca Institutia Prefectului va face in cel mai scurt timp recurs la sentinta pronuntata recent de Judecatoria Patarlagele.

Cele mai citite

România râmâne pe același loc în clasamentul FIFA după victorile cu Lituania și Kosovo

În ciuda succeselor recente în Liga Națiunilor, România nu a reușit să avanseze în clasamentul mondial al FIFA, păstrând aceeași poziție. Deși „tricolorii” au obținut...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Stefano Pioli, noul antrenor al lui Al-Nassr după demiterea lui Luis Castro

După un start de sezon sub așteptări, Al-Nassr l-a demis pe Luis Castro și l-a numit pe italianul Stefano Pioli drept noul antrenor principal. Al-Nassr,...
Ultima oră
Pe aceeași temă