19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn turn de 24 de etaje va "pazi" Stadionul "Ion Moina"

Un turn de 24 de etaje va „pazi” Stadionul „Ion Moina”

Conform studiului de fezabilitate, noul stadion va avea 30.596 de locuri, amplasate in doua tribune si doua peluze. Proiectul stadionului prevede ca in incinta sa existe spatii pentru toate cluburile sportive din judet, cu sectii de haltere, box, atletism, ciclism, handbal, spatii de antrenament, dar va fi gazduit si un muzeu al sportului clujean.

Pe langa stadionul propriu-zis, proiectul prevede si construirea unui turn, cu o inaltime de 24 de etaje, langa arena, in care vor functiona un hotel, birouri si spatii comerciale. Costul acestuia – separat de cele circa 28 milioane de euro cat va costa realizarea stadionului – este estimat la 20 milioane de euro. De asemenea, complexul sportiv din jurul stadionului va cuprinde si o sala de sport polivalenta, cu o capacitate de 10.000 de locuri, care va fi construita in parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca. Costurile acestei sali sunt estimate la circa 15 milioane de euro.
Lucrarile de demolare a fostei arene "Ion Moina" au inceput in noiembrie 2008 si au fost finalizate in termen de o luna. Suporterii echipei U Cluj s-au opus initial actiunii, crezand ca in locul stadionului se va ridica un mall, dar apoi au realizat ca, in doi ani, echipa lor va avea cel mai modern stadion din Romania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă