30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialUn tir polonez a fost remorcat de drumari după ce a rămas...

Un tir polonez a fost remorcat de drumari după ce a rămas blocat în Pasul Tihuţa din cauza ninsorii

Un tir polonez a fost remorcat, joi noapte, pe DN 17, în Pasul Tihuţa, de angajaţii Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, după ce a rămas blocat din cauza zăpezii, în zonă ningând abundent, transmite Mediafax.

Şeful Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Alexandru Slavita, a declarat, vineri,  că Districtul Piatra Fântânele a acţionat cu zece utilaje în Pasul Tihuţa, pe DN 17, şi a împrăştiat sute de tone de material antiderapant ca să evite blocajele.

„Am acţionat cu toate utilajele pe care le aveam acolo. A fost un singur tir, din Polonia, care nu a putut trece muntele şi l-am remorcat. De asemenea, mai multe maşini de mare tonaj au tras pe dreapta fiindcă nu erau echipate de iarnă şi au aşteptat să se mai potolească furtuna. Alte probleme nu au fost”, a declarat Slavita.

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, cel mai mult a nins la Valea Mare, unde au căzut 24,6 litri pe metru pătrat în 24 de ore.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ninsoare, vânt şi ger în toată ţara, valabilă de joi seară până vineri la prânz.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), de joi, ora 20.00 şi până vineri, ora 12.00, vântul va prezenta intensificări temporare în toate regiunile ţării, cu viteze ce vor depăşi la rafală 70 – 75 de kilometri pe oră, îndeosebi în sudul şi în estul ţării.

În nord, centru şi est, precum şi în zonele montane va ninge, iar local va fi şi viscol.

Vineri, precipitaţiile şi vântul se vor diminua, dar vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, devenind local geroasă, se mai arată în atenţionarea ANM.

Cele mai citite

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă