5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialUn teatru temporar ar putea fi construit în centrul Capitalei

Un teatru temporar ar putea fi construit în centrul Capitalei

O sală de teatru temporară, în care să își desfășoare activitatea teatrele evacuate din clădirile cu rism seismic ar putea fi construită, în centrul Capitalei. Propunerea îi aparține Primarului Capitalei, Gabriela Firea, și va fi dezbătută în ședința de joi a Consiliului General al Municipiului București, informează Mediafax.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a propus Consiliului General al Municiului Bucureşti să o împuternicească, prin aparatul de specialitate, pentru a demarara procedurile legale în vederea proiectării şi realizării obiectivului de investiţii „Teatru temporar”.

În expunerea de motive, edilul arată că „prin realizarea obiectivului de investiţii <<Teatru temporar>>, Municipiul Bucureşti doreşte să rezolve o problemă majoră şi să se înscrie într-o direcţie de inovaţie arhitecturală ce poate fi transformată în capital de imagine şi turistic al oraşului. Există numeroase studii de caz pe plan internaţional despre beneficiile pe care le aduc investiţiile în infrastructura culturală şi mai ales în crearea aşa numitelor <<land-mark-uri>>: clădiri sau monumente cu arhitectură deosebită”.

În acelaşi document se mai arată că sala de spectacol ar trebui să aibă 400-450 de locuri, să fie amplasată central, cu acces facil la mijloacele de transport publice sau private. Şi chiar dacă are un caracter temporar, se doreşte ca aspectul interior şi exterior să fie unul inovativ.

„Se propune realizarea unui pavilion cu arhitectură inovativă, o îmbinare echilibrată a elementelor clasice cu material şi tehnici moderne de execuţie. Fiind vorba de o construţie temporară, fără caracter permanent, se propune realizarea unei construcţii uşoare, cu structură metalică, iar toate dotările interioare vor fi gândite în concordanţă cu specificul inovativ al clădirii”, se mai arată în expunerea de motive.

De asemenea, această clădire va trebui să îndeplinească toate normele de siguranţă la incendiu, cutremure şi impact asupra mediului.

Propunerea va fi supusă dezbaterii Consiliului General al Municipiului Bucureşti joi, iar consilierii vor decide dacă va fi întocmit proiectul de construcţie a teatrului. După realizarea proiectului şi estimarea costurilor, consiliul va vota dacă acesta va fi sau nu pus în aplicare. Deocamdată nu au fost estimate costurile realizării unui astfel de proiect şi nici nu a fost selectată zona unde ar putea fi făcută construcţia.

Cele mai citite

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...
Ultima oră
Pe aceeași temă