25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn sofer de tir a condus 30 de kilometri pe contrasens pe...

Un sofer de tir a condus 30 de kilometri pe contrasens pe Autostrada Transilvania

Un sofer profesionist de tir care a condus aproape 30 de kilometri pe contrasens pe Autostrada Transilvania a fost amendat de Politia Rutiera Cluj cu 180 de lei si a primit sase puncte de penalizare, fiindu-i suspendat permisul de conducere pentru doua luni, transmite corespondentul Mediafax.

"Miercuri seara, un echipaj de Politie Rutiera a surprins un autotren care circula pe contrasens de la Gilau spre Turda, pe tronsonul Autostrazii Transilvania. A gresit intrarea pe autostrada in zona nodului rutier de la Gilau si a intrat pe sensul de circulatie care venea dinspre Turda spre Gilau", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, inspectorul Gina Pop.

Potrivit sursei citate, soferul a fost escortat de politisti pana la iesirea de pe autostrada, iar ceilalti participanti la trafic au fost avertizati sa conduca prudent pentru prevenirea accidentelor.

Soferul respectiv a fost sanctionat cu amenda de 180 de lei pentru conducere pe contrasens, i-a fost suspendat permisul de conducere pe 60 de zile si a primit sase puncte de penalizare, a precizat Gina Pop.

Surse din cadrul Politiei Rutiere Cluj au declarat, corespondentului Mediafax, ca barbatul este sofer profesionist de tir, dar a recunoscut ca nu a circulat niciodata pe vreo autostrada, iar in momentul in care echipajul de Politie a semnalizat, nu si-a dat seama ca el este vinovat si ca se deplasa pe contrasens.

Sursele citate au precizat ca soferul a circulat pe contrasens 28 de kilometri si are permis din 1987.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă