27.6 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialUn sfert din parcarile sectorului 4 sunt libere

Un sfert din parcarile sectorului 4 sunt libere

Din cele 8600 de parcari din sectorul 4, aproximativ un sfert sunt libere. Aceasta, in situatia in care bucurestenii se confrunta cu o criza a locurilor de parcare. Motivul pentru care 2200 de locuri au ramas libere este unul de ordin financiar: beneficiarii lor nu si-au achitat taxele la zi catre Primaria sectorului 4.
Pentru a putea ocupa legal locurile de parcare, posesorii masinilor trebuie sa incheie un acord cu Directia de Gospodarie Comunala din cadrul primariei de sector. Acordul este valabil pentru o perioada de cinci ani calendaristici, cu posibilitatea de prelungire pentru o perioada de 90 de zile de la expirare. Acordul expira in termen de 90 de zile de la inceputul fiecarui an calendaristic daca nu este achitata taxa de ocupare a domeniului public.
Potrivit Hotararii nr. 216/2005, emisa de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, taxele locale pentru utilizarea temporara a locurilor publice variaza in functie de apartenenta locului de parcare la una dintre cele patru zone in care este impartit sectorul. Astfel, posesorii autovehiculelor parcate in zona A vor achita o taxa in valoare de 0,21 RON/mp/zi; pentru cele parcate in zona B – 0,16 RON/ mp/zi; pentru cele din zona C – 0,13 RON/mp/zi, iar pentru cele din zona D – 0,10 RON/mp/zi. Taxa pentru ocuparea locurilor din parcarea de resedinta se plateste trimestrial, in patru rate egale, respectiv pana la 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie si 15 noiembrie; intarzierea platii peste termenele mentionate atrage calcularea de penalitati la sumele restante.
In ultimul trimestru al anului 2005, pe baza cererilor primite, 265 de locuitori ai sectorului 4 au primit locuri in parcarile de resedinta. Persoanele care doresc sa ia in folosinta unul din locurile de parcare libere se pot adresa Serviciului de Parcari de la parterul Primariei sectorului 4. Programul cu publicul este urmatorul: de luni pana joi – intre orele 9 si 14, iar vineri – intre orele 9 si12.
De la 15 ianuarie a.c., taxa pentru ocuparea parcarii de resedinta nu se va mai achita la sediul primariei, ci la Serviciul Constatare Taxe Domeniul Public din cadrul Directiei de Taxe si Impozite Locale din Calea Serban Voda nr. 43.

Cele mai citite

De Ziua Educației, președintele Iohannis a decorat peste 100 de unități de învățământ

Președintele a transmis că educarea unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 5 octombrie, un mesaj cu ocazia...

Ai putea ucide UE, spune Franța. Ba nu ai putea, răspunde Germania

Macron și Scholz se înfruntă din nou, pentru a contracara America protecționistă și puterea chineză Emmanuel Macron și Olaf Scholz conduc cele mai mari două...

De Ziua Educației, președintele Iohannis a decorat peste 100 de unități de învățământ

Președintele a transmis că educarea unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 5 octombrie, un mesaj cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă