19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn român a încercat să organizeze un protest în timpul slujbei oficiate...

Un român a încercat să organizeze un protest în timpul slujbei oficiate de Crăciun la Vatican

Un român cunoscut pentru proteste extreme la Vatican a fost blocat în prima zi de Crăciun în timp ce încerca să întrerupă slujba oficiată de Papa Benedict al XVI-lea, scrie ziarul La Repubblica, în ediţia online de miercuri, potrivit Mediafax.

Românul Iulian Jurgărean – care în 2011 a incendiat un exemplar al Bibliei în Piaţa San Pietro din Roma – a fost surprins marţi de autorităţile italiene în Piaţa Pius al XII-lea, situată la limita administrativă dintre Roma şi Vatican, în timp ce încerca să ajungă la slujba oficiată de Papa Benedict pentru a o perturba.

Românul, care avea asupra sa pancarte şi pliante, este anchetat pentru tentativă de perturbare a unei ceremonii religioase şi pentru încălcarea interdicţiei de a intra pe teritoriul Vaticanului.

În octombrie 2011, românul Iulian Jurgărean – care conform autorităţilor ar avea afecţiuni mentale – a escaladat o balustradă şi a urcat într-o zonă interzisă, pe o latură a Basilicii San Pietro din Roma. El a dat foc unui exemplar al Bibliei în timpul unei slujbe de canonizare oficiată de Papa Benedict.

Citeşte şi Cu ocazia Crăciunului, Betleemul şi Vaticanul se roagă pentru PACE în Orientul Mijlociu

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă