13.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecialUn refugiat sirian homosexual a fost DECAPITAT la Istanbul

Un refugiat sirian homosexual a fost DECAPITAT la Istanbul

Corpul unui refugiat sirian homosexual a fost găsit decapitat și mutilat la două zile după dispariția sa la sfârșitul lunii iulie în centrul Istanbulului, a anunțat o organizație de apărare a drepturilor homosexualilor, relatează AFP citată de Agerpres.

Muhammed Wisam Sankari, care fugise de războiul din Siria, a dispărut la 23 iulie după ce și-a părăsit domiciliul la Aksaray, în districtul islamo-conservator Fatih, a transmis miercuri Kaos GL, o asociație militantă turcă.

El a fost găsit două zile mai târziu la Yenikapi, în același district, a precizat asociația.

Refugiatul a ajuns la Istanbul în urmă cu un an, însă voia să părăsească metropola turcă, unde nu se simțea în siguranță, după ce a fost amenințat cu violul de un grup de bărbați înarmați cu cuțite, au declarat prietenii săi pentru Kaos GL.

Corpul său era atât de mutilat, încât nu a putut fi identificat decât datorită pantalonilor, e explicat, în lacrimi, Gorkem, unul dintre prietenii săi, care a luat parte la operațiunea de identificare.

Homosexualitatea este legală în Turcia, însă comunitatea gay se plânge de discriminări și de hărțuiri în această țară musulmană conservatoare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PSD vrea pe listele sale electorale candidați de la UDMR

PSD este dispus să preia pe listele sale candidați de la UDMR! A spus-o liderul Marcel Ciolacu, care are însă și o condiție...

Cât de mult se poate apăra Europa fără ajutorul Americii?

Pentru ca Europa să umple golul lăsat de absența Americii ar fi necesar mult mai mult decât creșterea cheltuielilor pentru apărare. A doua...

Cristian Bușoi, tot mai departe de Bruxelles

Unul dintre europarlamentarii „veterani” ai PNL are șanse destul de mici să mai prindă încă un mandat la alegerile din 9 iunie 2024. Cristian...
Ultima oră
Pe aceeași temă