9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialUn raport CE ridică semne de întrebare privind legalitatea măsurilor Franţei împotriva...

Un raport CE ridică semne de întrebare privind legalitatea măsurilor Franţei împotriva romilor

Un raport al Comisiei Europene subliniază că legislaţia franceză nu conţine garanţiile minime solicitate de UE pentru protejarea persoanelor deportate şi pune astfel sub semnul întrebării legalitatea măsurilor luate de Franţa împotriva romilor, informează New York Times, citat de Mediafax.

Documentul CE, obţinut de International Herald Tribune, evidenţiază lipsurile legislaţiei franceze, evitând să exprime susţinere pentru acţiunile Guvernului de la Paris, care au condus la mii de deportări.

Potrivit raportului, expulzările pot fi considerate legale doar dacă îndeplinesc anumite condiţii, inclusiv o analizare individuală a fiecărui caz. Franţa a fost avertizată să evite măsurile împotriva unui anume grup etnic, inclusiv expulzări în masă ale romilor.

Documentul sugerează că acţiunile Franţei ar putea să încalce reglementările europene. În acest caz, Franţa riscă să fie vizată de acţiuni judiciare dacă nu va convinge Comisia Europeană că respectă legislaţia UE.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a anunţat la sfârşitul lunii iulie o înăsprire a politicii de securitate a Franţei şi desfiinţarea taberelor ilegale ale romilor, atrăgând numeroase critici pe plan intern şi internaţional. Conform Ministerului Imigraţiei, 8.313 romi români şi bulgari au fost expulzaţi de la începutul anului, în timp ce în 2009 numărul total al repatrierilor a fost de 9.875.

Cele mai citite

Cristian Popescu Piedone: Candidez la Primăria Capitalei!

Într-o declarație neașteptată, făcută în cadrul emisiunii „Selectiv” de la postul de televiziune B1 TV, moderată de jurnalistul Dan Bucura, primarul Sectorului 5,...

Sute de permise reținute de polițiști în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii au reţinut 826 de permise de conducere şi au intervenit la peste 2.900 de solicitări ale cetăţenilor. De...

CURS: Nicușor Dan, favorit în opțiunile de vot ale bucureștenilor, la mică distanță de Gabriela Firea

Nicușor Dan este primul în intențiile de vot ale bucureștenilor, urmat la mică distanță de Gabriela Firea, potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada...
Ultima oră
Pe aceeași temă