7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialUn primar francez a deversat noroi la intrarea într-o tabără de romi

Un primar francez a deversat noroi la intrarea într-o tabără de romi

Primarul unei localităţi din Franţa a deversat, joi, mai multe remorci încăcate cu noroi la intrarea pe terenul pe care se instalaseră ilegal 18 romi (şase adulţi şi 12 copii), relatează presa franceză.

Primarul din Haubourdin, Bernard Delaby, a vrut ca cele cinci familii care locuiesc pe acest teren să plece, astfel că a deversat trei remorci cu noroi la intrarea în tabără, generând numeroase comentarii, relatează France 3. Primarul s-a justificat pe Facebook afirmând că noroiul nu este poluat şi a fost deversat pentru a "limita extinderea şi a evita mutarea taberei".

Tabăra instalată în apropierea căii ferate regrupează doar câteva barăci, în care locuiesc şase adulţi şi 12 copii. Romii erau vizaţi de o procedură de expulzare, măsură luată de un tribunal din Lille. Ei ar fi trebuit să părăsească tabăra cel târziu la 9 aprilie. Dar în urmă cu opt zile, ei s-au mutat pe un teren vecin, proprietatea departamentului, împiedicând astfel expulzarea, cu scopul de a câştiga timp astfel încât copiii să încheie anul şcolar.

"Primarul susţine că este teren agricol, nu suntem însă siguri de acest lucru", afirmă Ghislain Dhalluin, din cadrul asociaţiei pentru inserţia romilor AGIR, citat de La Voix du Nord.

Potrivit Europe 1, familiile de romi sunt îngrijorate că noroiul ar putea conţine plumb, un pericol pentru cei 12 copii. "Este scandalos. Este un bebeluş în vârstă de un an aici. Copiii se pot îmbolnăvi pentru că nu este pământ bun", s-a plâns unul dintre ei.

 

 

Cele mai citite

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
Ultima oră
Pe aceeași temă