19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn politist vasluian s-a vandut pentru 2.500 de euro

Un politist vasluian s-a vandut pentru 2.500 de euro

Ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie – Biroul Anticoruptie Vaslui au realizat un flagrant, „victima” fiind un agent de politie din cadrul Biroului de Ordine Publica al Politiei municipiului Husi, care primise o suma de bani de la un cetatean, pentru a interveni in vederea solutionarii favorabile a unui dosar penal la regimul circulatiei rutiere.

Totul a inceput de la o infractiune savarsita in februarie

Din verificarile efectuate, a rezultat faptul ca, la data de 10 februarie a.c., Stefan M., din judetul Vaslui, a fost depistat, pe raza municipiului Husi, conducand un autoturism inmatriculat in Italia si, intrucat a refuzat sa-i fie recoltate probe biologice, i-a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de sustragere de la recoltarea probelor biologice. Stefan M. impreuna cu prietenul sau Mihai-Daniel P., din Husi, au apelat la o „cunostinta din politie”, in speta agentul principal de politie Bogdan Popovici, care s-a oferit sa intervina pe langa procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Husi, in schimbul sumei de 2.500 euro. La data de 10 februarie a.c., agentul de politie a primit de la Stefan M. suma de 1.500 euro, promitandu-i acestuia sa-i plateasca ulterior diferenta. Apoi l-a contactat telefonic pe prietenul sau, Daniel-Petru M., rugandu-l sa-i dea agentului de politie suma de 1.000 euro.

A urmat flagrantul

Neincrezator, Daniel-Petru M. l-a denuntat pe politist ofiterilor Biroului Anticoruptie Vaslui. Acestia, impreuna cu procurorul competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, l-au prins in flagrant pe agentul de politie, in timp ce acesta primea suma de 1.000 euro. In momentul flagrantului, agentul de politie a afirmat ca a primit suma de 1.000 euro de la Daniel-Petru M. cu titlu de imprumut. „La interventia echipei pentru realizarea flagrantului, agentul de politie a incercat sa se opuna masurilor dispuse de procuror, refuzand sa coboare din autoturism pana la venirea aparatorului ales. Agentul de politie a fost retinut pentru 24 de ore, dupa care Tribunalul Vaslui i-a emis mandat de arestare preventiva pentru o perioada de noua zile, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta”, a declarat comisarul de politie Aurel Salaru, seful Biroului Anticoruptie Vaslui.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă