8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialUn politist de circulatie la aproape 2.000 de soferi

Un politist de circulatie la aproape 2.000 de soferi

» Reprezentantii Politiei Rutiere constantene au tras, de-a lungul anilor, mai multe semnale de alarma in privinta numarului redus de angajati.

Efectivul serviciului politiei Rutiere (SPR) Constanta este, in prezent, format din 125 de angajati. Astfel, potrivit schemei de personal, 86 de agenti sunt in subordinea inspectorului Ciprian Sobaru, seful Biroului pentru Siguranta Circulatiei in Mediul Urban (BSCMU) Constanta, iar alti 29 isi desfasoara activitatea in cadrul Biroului Drumuri Nationale si Europene, condus de comisarul Tudorel Dogaru. Din aceasta "hora", efectivul care lucreaza in teren este alcatuit din: 10 lucratori la compartimentul "Accidente grave", 10 "radaristi", 36 din cadrul BSCMU Constanta plus alti 29 de agenti. Sub-inspectorul Marius Ghita, purtatorul de cuvant al Serviciului politiei Rutiere Constanta spune ca, de-a lungul anului 2008, s-a reusit suplimentarea schemei de personal cu alti 30 de agenti.

 

Acestia au fost transferati, cu tot cu functii, de la Jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea si de la Compartimentul "Ordine publica" a Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta. Sub-inspectorul Marius Ghita este de parere ca ar fi benefica suplimentarea schemei cu cateva zeci de posturi astfel incat sa se renunte la detasarile altor politisti pentru sezonul estival. Mai exact, purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere de la malul marii vrea ca numarul celor care deservesc SPR Constanta sa fie de cel putin 200 de lucratori.

In conditiile actuale, luand in calcul statistica potrivit careia la sfarsitul anului 2008 erau inscrise in circulatie 173.346 vehicule, dintre care 142.117 autoturisme, unui politist al SPR Constanta ii revin 1.137 de autovehicule. Tot pe baza raportului intocmit in luna decembrie a anului trecut, unui lucrator ii revin 1.846 de posesori de permise, in conditiile in care numarul total al celor care au dreptul sa conduca pe drumurile publice un vehicul a fost de 230.764.

»  Serviciul Politiei Rutiere Constanta se numara printre cele mai sarace institutii cand vine vorba de numarul angajatilor. Spre comparatie, in judete precum Prahova si Cluj serviciile de politie rutiera au peste 200 de angajati, aproape dublu fata de cel din Constanta.

Cele mai citite

Paul Pogba, suspendat patru ani pentru dopaj! Decizia luată de fotbalistul francez

Tribunalul antidoping italian l-a suspendat pentru o perioadă de patru ani pe mijlocaşul francez Paul Pogba, testat pozitiv la testosteron în august 2023. Jucătorul...

Sindicaliștii din Sănătate pichetează astăzi spitalele

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" continuă astăzi protestele, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în timpul pauzei de masă, urmând a fi pichetate unităţile sanitare, "fără...

Stilul e Mirel din Turnu Măgurele

Miercuri seară, într-o emisiune televizată, Marcel Ciolacu a avut o reacție dură la adresa opoziției. El consideră că membrii ei văd mereu probleme,...
Ultima oră
Pe aceeași temă