20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn pod s-a prabusit in Minneapolis

Un pod s-a prabusit in Minneapolis

Cel putin sapte persoane si-au pierdut viata in urma prabusirii unui pod peste fluviul Mississippi la Minneapolis, miercuri seara, la o ora de varf, iar cel putin 60 de persoane au fost ranite si zeci de masini au cazut in apa, a declarat seful serviciului de pompieri din oras, Jim Clack, intr-o conferinta de presa – informeaza AFP si Associated Press, preluate de Rompres.

"In acest moment, avem confirmarea a sapte morti", a spus Jim Clack, potrivit caruia numarul victimelor ar putea sa creasca.
Un numar de 60 de persoane au fost spitalizate. Operatiunile de salvare au fost intrerupte din cauza intunericului, a mai spus purtatorul de cuvant.

Numeroase masini au cazut in apa, numarul lor fiind estimat la 50 pana la 100. Pe acest pod cu opt benzi, masinile circulau bara la bara in momentul accidentului, in jurul orei locale 18.00 (23.00 GMT). Un autobuz cu elevi a trecut podul cu putin timp inainte ca acesta sa se rupa in doua, iar elevii au reusit sa scape.

"In acest moment, nu exista nimic care sa sugereze ca ar fi fost altceva decat o problema de structura" a podului, a declarat Amelia Huffman, din cadrul politiei din Minneapolis, citata de Associated Press.

Departamentul american al securitatii interne a apreciat, la randul sau, ca nu pare sa fi fost vorba de un act terorist.

"In acest moment examinam situatia. Nu exista niciun indiciu ca prabusirea podului ar fi fost provocata de un act terorist", a spus un purtator de cuvant al departamentului, citat de agentia spaniola de presa EFE.

Potrivit guvernatorului Tim Pawlenty, citat de AP, acest podul construit in 1967 a fost examinat de departamentul transporturilor din Minnesota in anii 2005 si 2006 si nu au fost observate probleme de structura, ci numai cateva probleme minore.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă