19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUn pescador și 6,5 tone de rapane au fost confiscate în Portul...

Un pescador și 6,5 tone de rapane au fost confiscate în Portul Constanța

Un pescador și unelte de pescuit în valoare de 80.000 de euro, precum și aproape 6,5 tone de rapane au fost confiscate de poliţiştii de frontieră constănțeni. Potrivit Mediafax, în acest caz, s-a deschis un dosar penal pentru braconaj, iar melcii au fost predați unei societăți comerciale specializată în comercializarea acestora. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Garda de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au controlat, marți dimineață, un pescador sub pavilion românesc, care, în jurul orei 3.30, s-a întors din largul Mării Negre în portul turistic Tomis.

La bordul navei se aflau şapte bărbaţi – un cetăţean turc şi şase români, cu vârste cuprinse între 28 şi 59 de ani. În urma controlului documentelor prezentate de comandantul pescadorului, un tânăr de 28 de ani, a rezultat că trei dintre persoanele aflate la bord nu figurează pe lista cu echipajul ca operatori/pescari autorizaţi şi nici ca pasageri, fapt care contravine prevederilor legale.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în ambarcaţiune cantitatea de 6.442 de kilograme de rapană, ce fusese pescuită de persoane care nu îndeplinesc condiţiile legale, fapt pentru care a fost confiscată şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

De asemenea, polițiștii de frontieră au indisponibilizat pescadorul şi toată aparatura, ansamblele, subansamblele şi uneltele de pescuit tip beam-traul aflate la bord, bunuri evaluate la aproximativ 80.000 de euro.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit şi deţinerea şi folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit de tip comercial. 

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă