21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn nou val de refugiați se pregătește pentru Europa. Armata libaneză acționează...

Un nou val de refugiați se pregătește pentru Europa. Armata libaneză acționează în forță în tabăra de refugiați Arsal

Jaroslaw Kacyznski, liderul partidului de guvernământ, i-a transmis președintul francez că Polonia nu a avut colonii și nu a exploatat țările din care provin refugiații, deci are dreptul să refuze să-i primească.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a avertizat mai multe ţări central și est-europene că Uniunea Europeană nu este supermarket, în contextul solicitărilor altor lideri vest-europeni de a condiţiona accesul la fonduri comunitare de primirea refugiaţilor.

Macron, care vrea să preia conducerea UE împreună cu Angela Merkel, vrea să joace dur „cartea refugiaților” după ce, luna trecută, Comisia Europeană a lansat proceduri de sancţionare a Poloniei, Ungariei şi Cehiei pentru refuzul de a primi solicitanţi de azil în cadrul schemei de redistribuire a extracomunitarilor.

În timp ce Europa se ceartă în privința refugiaților, Libanul îi omoară. Armata libaneză a intrat vineri în tabăra de refugiați Arsal, una dintre cele mai mari din regiune, trăgând și aruncând grenade unde s-a nimerit. Sub pretextul căutării „celulelor teroriste”, au ucis în jur de 30 de refugiați și au arestat peste 400. Au bătut femei, ordonându-le să se dezbrace, să vadă dacă ascund arme. În timp ce activiștii ONG-urilor străine din Arsal au cerut o investigație internațională cu privire la brutalitatea armatei libaneze, Agenția Națională de Informații a anunțat că vor mai avea loc astfel de operațiuni. Scopul acestor „operațiuni” este să determine refugiații să plece. Unde? Spre Europa.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă