8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialUn nou protest faţă de legea grațierii, duminică. Se anunță manifestații în...

Un nou protest faţă de legea grațierii, duminică. Se anunță manifestații în București și în opt orașe din țară, precum și în străinătate

Un nou protest împotriva legii grațierii va avea loc în Capitală, duminică, conform unui anunț postat pe rețeaua de socializare Facebook. Sunt anunțate proteste și în alte orașe din țară, precum și în străinătate. 

Astfel, manifestația va începe la ora 18.00, în Piața Universității din București. Proteste vor fi și în Pitești, Piatra Neamț, Baia Mare, Suceava și Satu Mare, Cluj, Brașov și Iași.

Și românii din diaspora vor ieși în stradă, în Danemarca, Norvegia și Franța. 

“Acesta este un event făcut în urma declarațiilor repetate și semnalelor privind posibila grațiere a unor fapte de corupție sau schimbării unor legi fără consultarea publică sau fără a ține cont de punctul de vedere al altor instituții”, aau explicat inițiatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Miercuri seară, aproximativ 3.000 de oameni au ieșit în stradă în București, dar și în Timișoara, Cluj, Craiova și Iași, ca să demonstreze contra proiectului de lege privind grațierea, propus de Guvernul Grindeanu. Protestatarii din Capitală au mărșăluit până la sediul Guvernului, unde au strigat „Hoții”, „Demisia” și „La închisoare, nu la guvernare”.

În replică, ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat că oamenii care protestează în Capitală nu sunt informați corect.


Citește mai multe despre protestul de miercuri seară aici: Mii de persoane au protestat miercuri, în mai multe orașe din țară, față de ordonanțele grațierii și amnistiei. Oamenii au scandat la Guvern: „La închisoare, nu la guvernare!”

 

 

 

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...
Ultima oră
Pe aceeași temă