19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn nou proces castigat de dascali

Un nou proces castigat de dascali

» Cadrele didactice cu vechime de la gradinite si clasele I-IV din judetul Neamt au castigat in instanta dreptul de a le fi platite orele suplimentare.

"A fost respins recursul facut de Inspectoratul scolar Neamt pentru cele unsprezece unitati de invatamant care au intrat in al doilea val de solicitari de diferente salariale. Deja am trimis hotararea in scolile respective si contabilii trebuie sa lucreze la calcularea sumelor care li se cuvin celor doua categorii de dascali. Sunt circa 70 de cazuri care trebuie solutionate, dupa ce pentru alti 794 am obtinut o sentinta definitiva si irevocabila pe data de 2 octombrie 2007 si care, cu exceptia celor din doua scoli din municipiul Piatra Neamt, au incasat deja sumele", a declarat Gabriela Grigore, consilier al Filialei Sindicatului Liber din Invatamant Neamt.
Conform legislatiei, invatatorii si educatoarele cu o anumita vechime au dreptul sa sustina 16 ore pe saptamana, insa programele scolare ii obliga sa sustina intre 18 si 21 de ore. Orele suplimentare trebuie platita separat, drept care nu a fost acordat decat dupa ce profesorii au dat in judecata inspectoratul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă