10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Un nou incident între Coreea de Sud şi cea de Nord

Marina Coreei de Sud a fost nevoită astăzi să tragă focuri de avertisment pentru a îndepărta un vas de pescuit de nord-corean de graniţa maritimă stabilită între cele două state.

Un ofiţer a declarat pentru Reuters că a fost nevoie de 10 focuri de avertizare pentru a forţa vasul nord-coreean să se retragă, după ce acesta a încălcat teritoriul Coreei de Sud şi a staţionat în apele ei timp de două ore, lângă locul în care un vas al Seoului fusese scufundat anul acesta. Ofiţerul a declarat că focurile au fost trase după ce multiple avertizări verbale au fost ignorate.

Coreea de Sud este în stare de alertă datorită summitului G20 ce va avea loc  săptămâna viitoare la Seoul, capitala statului, la care sunt aşteptaţi 10.000 de participanţi, printre care se numără şefii a 32 de guverne şi lideri ai unor organizaţii internaţionale.

Acesta nu este un incident singular. Seoulul se teme de un eventual atac al Phenianului, după ce pe 29 octombrie armata nord-coreeană a atacat o unitate de graniţă aparţinând Coreei de Sud.

Ultima oră
Pe aceeași temă