-2.2 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăSpecialUn nou dosar de REŢETE FALSIFICATE: PERCHEZIŢII la farmacii şi cabinete medicale...

Un nou dosar de REŢETE FALSIFICATE: PERCHEZIŢII la farmacii şi cabinete medicale din Hunedoara, Timiş şi Sibiu. Vezi la cât se ridică prejudiciul

Cel puţin 16 percheziţii au loc, vineri dimineaţă, la 4 farmacii şi 2 cabinete medicale din judeţele Hunedoara, Timiş şi Sibiu într-un nou caz de reţete falsificate, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române remis România liberă.

35 de persoane urmează să fie aduse la audieri. Prejudiciul se ridică la aproximativ 3,3 milioane de lei.

Mai exact, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. suspectează mai mulţi medici şi farmacişti că au obţinut importante sume de bani din completarea în fals a sute de reţete ce au fost decontate la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Citeşte şi Dosarul reţetelor falsificate, extins. Vezi ce medici au mai fost învinuiti

Medicii primeau de la reprezentanţii farmaciilor diverse sume de bani, în funcţie de numărul medicamentelor prescrise, ce urmau să fie decontate.

Potrivit DIICOT, în perioada 2010 – 2012, doi medici din cadrul Spitalului Judeţean Hunedoara – Secţia oncologie au completat în fals sute de reţete cu medicamente, în special oncologice sau adjuvante (substanţe cu valori mari), pentru pacienţi cu afecţiuni oncologice, aflaţi in tratament.
 
Reţetele au fost predate liderilor grupării si depuse ulterior spre decontare, prin inducerea în eroare a reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, prin intermediul a trei societăţi comerciale care deţin farmacii in municipiile Hunedoara şi Deva, fiind încasata astfel, in mod ilegal, suma de aproximativ 3.300.000 lei.
 
 
În baza înţelegerii, medicii primeau de la reprezentanţii farmaciilor diverse sume de bani în funcţie de cantitatea de medicamente prescrisă, ce urma să fie decontata.
 
Membrii grupării infracţionale au disimulat provenienţa sumelor de bani astfel încasate, prin înregistrarea acestora ca împrumuturi din partea asociaţilor firmelor deţinute.
 
De asemenea, au înregistrat în evidenţele contabile ale celor trei farmacii, facturi fictive, din care rezulta aprovizionarea cu medicamentele prescrise şi decontate ilegal, de la alte societăţi comerciale înfiinţate în acest scop.
 
 
Aceste firme erau ulterior înstrăinate altor persoane, care semnau actele de cesionare în schimbul unor sume modice, fără a primi in realitate activele si arhiva.
 
Pentru a influenţa rezultatul cercetărilor, membrii grupului infracţional organizat au modificat in repetate rânduri evidenţele contabile si actele de gestiune ale medicamentelor, urmărind inducerea în eroare a organelor de control care au efectuat verificările financiar-contabile în cauză. De asemenea, au întocmit acte fictive din care rezultă în mod fals distrugerea unor cantităţi de medicamente negăsite pe stoc cu ocazia controlului.
Cele mai citite

Alegerile prezidențiale 2024: Peste 45.000 de angajați MAI, mobilizați pentru primul tur de scrutin

Cătălin Predoiu a cerut sancționarea fermă a oricărei încercări de cumpărare de voturi sau mită electorală Duminică, la primul tur al alegerilor prezidențiale, peste 45.000...

Peste 100 de sancțiuni, pentru cei care au continuat campania electorală în online. Au fost deschise trei dosare penale cu privire la posibile infracţiuni

Au fost date amenzi de aproape 70.000 de lei Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunțat duminică faptul că efectivele...

România votează: 18 milioane de cetățeni înscriși pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie

Actualizările sunt gestionate de primari sau de persoane desemnate prin dispoziție legală Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că numărul total al alegătorilor înscriși în...
Ultima oră
Pe aceeași temă