12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialUn nou CUTREMUR în Iran. Magnitudine: 5,2 Richter

Un nou CUTREMUR în Iran. Magnitudine: 5,2 Richter

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a afectat joi, la ora locală 15.09 (13.39, ora României), orăşelul Tassouj, în nord-vestul Iranului, a anunţat presa iraniană citând Centrul seismologic din cadrul Universităţii Teheran, relatează AFP, citată de Mediafax.

“Nicio pagubă nu a fost raportată, pentru moment (…). Ne aflăm în contact cu prefectul din Tassouj”, a declarat Khalil Saiie, directorul Centrului pentru Gestionarea Crizelor din cadrul guvernoratului provinciei Azerbaidjanul de Est, citat de agenţia Isna.

Un oficial local din cadrul Semilunei Roşii iraniene a declarat, tot citat de Isna, că nu există informaţii despre cazuri de persoane rănite în oraşele Tassouj, Maragheh et Shabestar.

Epicentul cutremurului s-a aflat la o adâncime de aproximativ opt kilometri. Seismul a fost urmat de replici mai puţin puternice.

Tassouj este un orăşel situat la mai puţin de 100 de kilometri de Tabriz, capitala provinciei, unde cutremurul a fost resimţit.

Partea de sud-est a Iranului a fost afectată marţi de un cutremur violent, cu magnitudinea de 7,8 potrivit Centrului american de geofizică USGS, care s-a soldat cu un mort în Iran şi cu aproape 40 de morţi în Pakistanul vecin. Acest cutremur a fost prezentat de către autorităţile iraniene ca cel mai puternic seism înregistrat în ţară începând din 1957 şi până în prezent.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 a afectat, la 9 aprilie, o zonă rurală din sud-vestul Iranului, soldându-se cu 37 de morţi şi peste 800 de răniţi. Seismul nu a avariat centrala nucleară Bushehr, singura din ţară, deşi aceasta se află la aproximativ 100 de kilometri nord de epicentru, potrivit autorităţilor.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă