12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialUn nigerian s-a sinucis la Cluj

Un nigerian s-a sinucis la Cluj

Tanarul student s-a aruncat de la etajul noua al unui bloc
In urma cu 3 zile, nigerianul s-a aruncat de pe un stalp electric, dupa care a stat o zi intr-un spital de neuropsihiatrie


Un student de origine nigeriana
s-a sinucis luni seara el s-a aruncat de la etajul noua al unui bloc situat in cartierul clujean Gheorgheni.
Adeshina Adedayo Olugbenga avea 32 de ani si, potrivit unor cunoscuti ai sai, era student in anul I la masterat la Universitatea "Babes-Bolyai". In blocul din care s-a aruncat tanarul locuiau niste cunostinte de ocazie cu care acesta s-a intors de la Festivalul FanFest din Rosia Montana, desfasurat in acest sfarsit de saptamana.
Povestea trista a lui Adeshina porneste de fapt de acolo. Duminica, in jurul orei 12, tanarul a incercat sa se sinucida dupa ce s-a urcat pe un stalp de electricitate din orasul Campeni. Aflat la o inaltime de aproximativ 6 metri, acesta ameninta ca isi va da drumul in gol. Politistii au anuntat imediat Centrul Electric Campeni pentru a intrerupe alimentarea cu energie electrica in zona respectiva si, prin intermediul unui traducator, au incercat un dialog cu barbatul, pentru a-l determina sa coboare de pe stalp. Stradania politistilor a fost de prisos.
"Si-a dat drumul de pe stalp, dupa ce s-a plimbat direct pe firele electrice. Noroc ca oprisera curentul si apucasera sa puna niste bureti acolo", povesteste agentul-sef principal Dumitru Neag, de la postul de politie Campeni.
Potrivit datelor culese de politisti la fata locului, nigerianul venise impreuna cu mai multi colegi la FanFest si se pare ca suferea o depresie accentuata pe fondul faptului ca risca sa nu mai primeasca viza de sedere in Romania pentru anul II de studiu. Adeshina a fost transportat la Spitalul Orasenesc Campeni unde a primit diagnosticul de sindrom discordant. Ulterior a fost transferat la Spitalul de Neuropsihiatrie Alba si externat a doua zi.
La mai putin de o zi de la aceasta tentativa, Adeshina a murit la Cluj, intr-o clipa de neatentie a tinerilor cu care s-a intors de la festival. El era nascut in Lagos si ar fi implinit 33 de ani pe 19 septembrie.
Viza
Contactat de reporterul "Romania Libera", comisarul Marius Ludusan de la Serviciul pentru Straini al IPJ Cluj a declarat ca "cetateanul nigerian nu s-a prezentat la birou ca sa-si reglementeze actele de sedere niciodata" si ca probabil ar avea ceva "penalizari cu viza".

Cele mai citite

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...

Premierul plănuiește investiții de 15 miliarde de euro din banii arabilor. Care va fi rezultatul?

Premierul Marcel Ciolacu, aflat zilele acestea în Qatar și Emiratele Arabe Unite, planifică să aducă bani în țară de la arabi pentru investiții. Vorbim...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...
Ultima oră
Pe aceeași temă