19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn mort si 32 de raniti in urma taifunului din Japonia, care...

Un mort si 32 de raniti in urma taifunului din Japonia, care a paralizat transporturile

Un taifun violent a afectat centrul Japoniei joi dimineata, provocand moartea unei persoane si ranirea altor 32 si pagube si paralizand transporturile, au anuntat autoritatile si presa, citate de AFP si preluate de Newsin.

Insotit de ploi puternice si rafale de vant de pana la 200 de kilometri pe ora, taifunul Melor a afectat prefectura Aichi (centrul tarii) de pe insula Honshu in jurul orei locale 5.00 (miercuri, 23.00 ora Romaniei) si se deplaseaza catre nord-estul insulei.

Televiziunile japoneze au difuzat imagini cu poduri prabusite, acoperisuri smulse si arbori care blocheaza drumurile si caile ferate.

Un vanzator de ziare in varsta de 54 de ani a murit in prefectura Wakayama (centru-vest), dupa ce motoclicleta sa a lovit un arbore cazut pe sosea, potrivit politiei.

Cel putin alte 32 de persoane din intreaga tara au fost ranite si peste 8.000 au fost evacuate, a anuntat televiziunea publica NHK.

Taifunul, format in Pacific, a scazut usor in intensitate atunci cand a ajuns pe uscat, dar este in continuare periculos, a avertizat Takeo Tanaka, de la Agentia Meterologica. "Rafalele de vant sunt violente si ploile torentiale. Este nevoie de prudenta in fata riscurilor alunecarilor de teren", a explicat el.

Circulatia era perturbata in numeroase regiuni, iar unii soferi au fost nevoiti sa isi abandoneze vehiculele in mijlocul soselelor inundate, potrivit imaginilor televiziunilor.

Circa 330 de zboruri, majoritatea care circulau pe rute interne, au fost anulate, la fel ca si numeroase trenuri. La Tokyo, intemperiile au provocat inchiderea liniei de tren circulare Yamanote, care transporta de obicei milioane de persoane pe zi.

Peste 50.000 de locuinte au ramas fara curent electric in prefecturile Mie (centru-tvest), Gifu (centru) si in regiunea Tokyo, au anuntat mai multe companii de electricitate.

Compania de automobile Toyota si-a suspendat productia in cele 12 uzine din arhipelag.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă